Погода, Новости, загрузка...

На Землі відбудеться найпотужніша магнітна буря

Сьогодні, 22 серпня, відбудеться найпотужніша магнітна буря на Землі.

Явище унікальне тим, що в більшості випадків плазма, яка покинула Сонце при корональних викидах, проходить повз Землю, ‒ пише Дзеркало тижня.

22 серпня на Землі очікується сильна магнітна буря, викликана викидом плазми на Сонці. Астрофізики попереджають про можливі збої в роботі звʼязку, а лікарі ‒ про погане самопочуття.

Зображення плазми, що покидає Сонце, отримала космічна обсерваторія SOHO. Згодом вчені виміряли швидкість переміщення частинок і спрогнозували можливий термін початку магнітної бурі на Землі. Це явище дуже незвичне, оскільки в більшості випадків плазма, що покинула Сонце при корональних викидах, проходить повз Землю.

Нагадаємо, в періоди максимуму активності на Сонці значно частіше відбуваються спалахи, зʼявляються «корональні дірки» ‒ області з підвищеною швидкістю сонячного вітру ‒ і викиди плазми, які стають причиною магнітних бур на Землі.

Раніше зонд НАСА SDO зафіксував появу на Сонці великої V-подібної корональної діри. До теперішнього часу швидкість сонячного вітру досягла 600 кілометрів на секунду.