Погода, Новости, загрузка...

Повінь у Росії: Приамурʼя перетворилося на Атлантиду. ФОТО

http://gazeta.ua
Повінь на Амурі ‒ найпотужніша за всю історію.

Із затопленого Приамурʼя із небезпечних місць евакуйовано більше семиста чоловік. У районах підготовлені 57 пунктів тимчасового перебування людей, що вміщають 11, 5 тисяч осіб, ‒ пише Gazeta.ua.

Добовий підйом води в Амурі в районі Хабаровська склав 14 см, на ранок 22 серпня він склав 702 см. При досягненні прогнозної позначки 708 см у Хабаровську затоплення загрожує ще 70 житловим будинкам не тільки в місті, але і в Нанайском, Хабаровському і Амурському районах краю . Цей показник може бути досягнутий у четвер.

Всього в регіоні підтоплено 648 житлових будинків, майже тисяча прибудинкових територій, більше 4 тисяч дачних ділянок, з небезпечних місць евакуйовано більше семиста чоловік, в їх числі близько трьохсот з підтоплених будинків. У районах підготовлені 57 пунктів тимчасового перебування людей, що вміщають 11, 5 тисяч чоловік.

Найбільш складна ситуація, за словами виконуючого обов'язки губернатора краю В'ячеслава Шпорта, складається на самому Хабаровську, в Нанайскому і Хабаровському районах. Вода починає підніматися біля Комсомольська-на-Амурі.

Ще однією проблемною зоною стала траса Хабаровськ - Комсомольськ-на-Амурі, де під загрозою підтоплення опинилися три ділянки і один міст. Для координації робіт на трасі сьогодні розгорнуто наметове штаб.

У міру просування паводку вниз за течією Амура все більше населених пунктів буде потрапляти в паводкову зону. У ній можуть опинитися до 40 тисяч осіб.

Складна ситуація також склалася у низці військових містечок. У селі Князе-Волконське 3,5 тисячі людей залишилися без води через підтоплення свердловин. Жителі населеного пункту Тайгове живуть вже більше десяти днів без електрики.