Погода, Новости, загрузка...

Створили авто, яке перетворюється в кульку. ВІДЕО

http://zn.ua/
Винахідник стверджує, що основний плюс такого авто ‒ відсутність проблем із паркуванням.

Корейський вчений створив еклетромобіль, який, згортаючись в кульку, коротшає майже вдвічі, ‒ пише Дзеркало тижня.

Рішення гарантує транспортному засобу відсутність проблем із паркуванням.

Австралійський броненосець здатний без збитку для здоровʼя згортатися в жорстку кульку. Саме цю якість постаралися відтворити вчені з Корейського інституту науки і технологій, побудувавши складаний електромобіль на імʼя Armadillo-T, що й означає «броненосець».

Згортаючись в кулю, Armadillo-T коротшає майже вдвічі, що забезпечує йому відсутність будь-яких проблем з паркуванням. Електромобіль забезпечений додатковою парою невеликих коліс, які висуваються в процесі згортання для додання «Броненосцю» стійкості.

Ініціювати процес складання водій електромобіля може як кнопкою в салоні, так і командою зі свого смартфону. Більше того, за допомогою смартфону користувач може переміщати вже складений Armadillo-T по парковочному місцю: електромобіль здатен обертатися на 360 градусів. У підсумку оригінальний засіб транспорту можна помістити в будь-який, найнезручніший кут.

450-кілограмовий електрокар оснащений електромоторами, вбудованими в колеса. Максимальна швидкість, яку вони забезпечують ‒ лише 60 км/год, проте розробники вважають, що цього цілком достатньо для міських умов. Цікаво, що на зарядку батарей у Armadillo-T йде всього 10 хвилин, а запасу енергії вистачає на 100 км шляху.