Погода, Новости, загрузка...

Топ-10 українських маніяків

http://tsn.ua
Рейтинг нелюдів, які наганяли страх на суспільство склало ТСН.

На першому місці жахливого рейтингу Андрій Чикатило – один із найвідоміших серійних вбивць, радянський «Джек-різник», народжений на Сумщині. З 1978 по 1990 рік він вбив, за різними даними, від 53 до 65 людей. Серед них: 21 хлопчик віком від 7 до 16 років, 14 дівчаток від 9 до 17 років, 17 дорослих дівчат та жінок. Перед тим, як його арештували, двох людей встигли стратити за підозрою в скоєнні страшних убивств. Маніяка, який тримав у страху весь СРСР, називали: «Скаженим звіром», «Ростовським Різником», «Червоним Різником», «Вбивцею з лісосмуги», «Громадянином X», «Сатаною». Помер він 14 лютого 1994 року.

На другому місці серед українських терористів – Анатолій Онопрієнко, який вчора, 27 серпня, помер від серцевого нападу. На його руках кров щонайменше 52 людей, яких він вбивав з 1989 по 1996 роки. На початку свого кривавого шляху Онопрієнко розстрілював і грабував людей на трасі. Досі не відома точна кількість його жертв. Прізвиська: «Український звір», «Термінатор», «Громадянин О».

Сергій Ткач
посів третю сходинку в списку вітчизняних маніяків. Він звинувачений у 29 вбивствах. Крім того, йому приписують ще 60 смертей, але довести провину так і не змогли. Пізніше вбивця зізнався у ще 30 вбивствах. Мотивом його вбивств був секс. Він завжди у тій чи іншій формі ґвалтував своїх жертв та ще й володів навичками криміналіста. Відбуває пожиттєве увʼязнення.

Віктор Саєнко та Ігор Супрунюк разом займають четверту сходинку рейтингу. Ці двоє відомі як «Дніпропетровські маніяки». Починали садисти із убивств котів та собак, але пізніше переключилися на людей. У 2007 році вони вбили 21 людину. Наймолодшій із жертв був 21 рік. Найстаршій – 70. Всі вбивства злочинців проходили за однаковим сценарієм ‒ напад відбувався несподівано, без всяких причин, під час якого жертві розбивали голову молотком або іншим важким і гострим предметом ‒ частіше арматурою.

Серед українських маніяків є й колишні силовики. Сергій Довженко, колишній оперативник маріупольської міліції в період з 1999 по 2002 рік вбив 19 людей. Серед його жертв були 12-річна дівчинка та 4 міліціонерів. Він займає пʼяте місце в рейтингу серійних вбивць.

«Нічні вбивці» посідають шосту сходинку в ТОП-10. Володимир Кондратенко та Владислав Волкович здійснили 16 вбивств. Все почалося із розстрілу Євгена Осєчкіна, який загинув у 1996 році.

Руслан Хамаров протягом 2000-2003 років убив 11 жінок та посів сьоме місце «кривавого хіт-параду». Він знайомився з жертвами в парку, в барах або на танцях, запрошував до себе додому, напоював горілкою та вступав з жертвою в статевий контакт. Після цього виходив у коридор, брав саморобний ніж (іноді молоток чи пляшку), повертався до кімнати і завдавав жертві кілька ударів. Потім він здійснював статевий акт з трупом. Тіла скидав у колодязь. Вбивства через секс – один із найпоширеніших мотивів маніяків.

Олег Кузнєцов, який був майстром спорту з біатлону, перше своє вбивство скоїв після того, як дівчина, з якою він зайнявся сексом, пообіцяла здати його в міліцію, якщо він їй не заплатить. Загалом він здійснив 10 убивств та вважається восьмим в рейтингу найнебезпечніших українських убивць.

Олександр Сергов – «убивця-гітлерівець». 20 квітня 2010 року, на день народження Гітлера, він убив у Чернігові 3 людей, а одного покалічив. Його почерк – відрубана голова. Останній жертві пощастило вижити. 45-річний Валерій Якименко зміг відбитися від нападника, а потім допоміг скласти фоторобот девʼятого маніяка в рейтингу.

Останній в списку, але не за жорстокістю: Денис Давидов. Він холоднокровно вбив власну дружину. Після цього він прийняв душ, перевдягнувся та викрав власну дитину. Нагадаємо, що найкривавіший маніяк України вбивав навіть маленьких дітей, щоб вони «не були сиротами».