Погода, Новости, загрузка...

Тітушко помирився з журналістами

Троє хлопців, яких звинувачують в побитті журналістів, помирилися з ними.

Підсудні підписали з потерпілими мирову угоду, - пише Gazeta.ua.

На засіданні Шевченківського районного суду Києва у п'ятницю суд оголосив про те, що між потерпілими - журналістами Ольгою Сніцарчук і Владиславом Содель - з одного боку, і Тітушко, Приходько, Пшук - з іншого боку підписано мирову угоду. Ще один підсудний Андрій Ярошенко мирову угоду не підписав.

Суддя Лариса Радунська пішла до нарадчої кімнати, після чого оголосила ухвалу. В окреме провадження виділено кримінальне провадження щодо Тітушко, Пшук та Приходько у зв'язку з підписанням ними з потерпілими мирової угоди, а розгляд справи проти Ярошенко по напад на журналістів перенесено на 13 вересня на 9.00. Суддя повідомила, що у зв'язку з виділенням в окреме провадження за трьома підсудним засідання продовжиться о 15.30 у цю п'ятницю.

У коментарях журналістам Ярошенко сказав, що він жалкує про те, що виявився 18 травня на місці події, не визнає своєї провини в хуліганських діях і перешкоджанню роботі журналістів, тому не підписував мирову угоду.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, що згодом переросло у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження. Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Влад Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції "Вставай, Україно" (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС. Міліція проводила службове розслідування у зв'язку з інформацією про неналежну реакцію співробітників міліції на інцидент і за результатами розслідування привернула ряд керівників середньої ланки до дисциплінарної відповідальності. 21 травня за підозрою в хуліганстві на акціях було затримано жителя Київської області Тітушко. 22 травня Шевченківський райсуд ухвалив рішення відпустити його під заставу в 22,94 тис. грн. Тітушко і ще 3 підозрюваним інкримінується правопорушення за ч.1 ст.171 (перешкоджання роботи журналістів ) КК України.