Погода, Новости, загрузка...

В Україні можна за 64 тисячі купити БТР

В Україні БТР можна купити дешевше, ніж легковик.

За найпопулярнішу на вітчизняному цивільному ринку БРДМ -2 (бойова розвідувально - дозорна машина) просять всього 64 тисячі гривень, - пише Gazeta.ua.

Продавці запевняють: в авто все справно, пробігу всього пару тисяч кілометрів, заливай в бак бензин і ганяй - у броньованій машині посередині корпусу заховані чотири додаткових висувних колеса, завдяки яким вона легко долає складні перешкоди . " Це звичайний демілітаризоване варіант. З нього демонтовано все озброєння, додаткове обладнання , на зразок приладів нічного бачення і дозиметрів. Бери і користуйся " , - розповідає продавець Олексій Н.

При цьому продавці "забувають " згадати про складнощі , з якими зіткнуться щасливі власники сталевого монстра при його реєстрації. За моделі "під ключ" - з усіма необхідними документами і мінімальними переробками (які в основному стосуються зниження витрат двигуна) просять вже по 120-130 тисяч гривень. Тих хто віддає дешевше - називають шахраями.

"У них -то ви його, можливо, і купите, але навіть виїхати звідти, де він знаходиться, не зможете, так він і буде гнити під дощами і снігами, тільки вже будучи вашим. У нас же товар якісний. Документи, номери, техогляд - все в порядку. Є можливість вибрати з п'яти варіантів " , - розхвалює техніку вінничанин Олег. На запитання: "А чи зможу я на ньому на оботу в центрі Одеси їздити?" - незручне мовчання. А після:"У нас такі зазвичай для заміських резиденцій беруть".

Вся справа в тому, що єдина можливість оформити документи на бронетранспортер - це зареєструвати його як трактор і приписати до якого-небудь господарства, а самому отримати права тракториста.

У ДАІ кажуть: "Просто так в місті спецтехніка не може роз'їжджати, тільки за подорожнім листом, а військова техніка, нехай навіть без зброї, тим більше". Проте на заміських дорогах броньовики можна зустріти. Тюнінгом таких машин займаються лише в двох містах України - Харкові та Києві.

Старший побратим БРДМа, БТР, не користується особливою популярністю, хоча пропозицій про їх продаж чимало. Ціни 130-650 тис. грн. Справа у витраті палива: два потужних двигуна з'їдають просто неймовірну кількість палива, в радянські часи військові на це не звертали уваги, але сьогодні не кожний зможе в день тільки на заправку викладати мінімум півтори тисячі гривень.