Погода, Новости, загрузка...

У центрі Києва зведуть новий готель

Компанія InterContinental Hotels Group збирається збудувати в центрі Києва готель на 22 поверхи.

Для цього в Україну запустятьнові бренди - Hotel Indigo і Staybridge Suits, - пише Кореспондент.

Як з'ясував КоммерсантЪ-Украина, компанія підписала угоду про наміри про управління готелем у Києві з підприємством дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана.

InterContinental минулого тижня домовився з компанією Будінвест про плани з управління готелем на Горького, 44, як розповіла гендиректор останньої Наталія Новикова.

Зазначимо, що з українською компанією працює Axelrod Estate Геннадія Корбана (бізнес-партнера трагічно загиблого в 2012 році Геннадія Аксельрода). Як пообіцяла Новикова, в готелі будуть запущені два бренди InterContinental - перші десять поверхів готелю займе Hotel Indigo (близько 240 номерів), а інші 12 - Staybridge Suits (близько 80 апартаментів).

Інвестиції в спорудження готелю складуть $30-40 млн (термін окупності - близько десяти років). "Зараз роботи ведуться на нульовому рівні. Завершити об'єкт плануємо через два роки", - пояснила Новикова.

Сама мережа InterContinental Hotels Group об'єднує понад 4,6 тис. готелів у 100 країнах світу із загальною кількістю номером 678 тис. Компанії належать бренди InterContinental, Crowne Plaza, Hotel Indigo, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites, а також EVEN Hotels і HUALUXE Hotels & Resorts.

Додамо, що наразі в Україні працює два готелі під управлінням InterContinental (обидва у Києві) - п'ятизірковий InterContinental (272 номери) і чотиризірковий Holiday Inn (208 номерів).

Віце-президент департаменту готельного бізнесу Jones Lang LaSalle Іван Кісєєв зазначає, що об'єкти під брендом Hotel Indigo входять в категорію lifestyle -готелів, в Києві його цілком можна буде включити в сегмент чотири зірки.

"Ми сподіваємося, що ціна за номер в Hotel Indigo буде в межах $150-200 за добу", - зазначила Новикова. Кісєєв вказав, що конкурентами цього бренду на ринку стануть Holiday Inn, а також Radisson Blu і Park Inn.

У свою чергу, бренд Staybridge Suits складається з апартаментів для тривалого проживання. Номер включає кілька кімнат і обладнану кухню. "Надані послуги в таких апартаментах вищі, ніж у звичайних номерах. Зазвичай оператор виставляє мінімальні терміни проживання не менше двох тижнів", - вказав перший заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін (управляв готелями НHR в Україні).

При цьому атмосфера у сфері готельної нерухомості не найкраща, нарікають учасники ринку. Вихід нових гравців і дефіцит зростання туристичного потоку змушує операторів скидати ціни.

Нагадаємо, що на початку вересня публікації в ЗМІ змусили компанію сина Януковича спростувати зв'язок з елітними донецькими готелями.