Погода, Новости, загрузка...

5 продуктів, які найчастіше псуються в супермаркеті. ВІДЕО

Назвали 5 п’ять найнебезпечніших продуктів, що часто продаються в українських супермаркетах вже простроченими.

Найнебезпечнішим продуктом названо рибу, ‒ повідомляє ТСН.

В одному зі столичних супермаркетів журналісти знайшли рибу, термін придатності якої ще не збіг, але експерти вже мали до неї претензії. «Ця риба вже неодноразово заморожувалась і розморожувалась», ‒ говорить Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій.

Риба, що декілька разів розморожувалась і заморожувалась дуже небезпечна. Особливо – морський окунь. Неправильне зберігання перетворює його на отруту.

На другому місці за небезпечністю ‒ м’ясо. Прострочених курей, щоб вони не смерділи, миють і наново упаковують. З м'ясом корів і свининою роблять щось подібне, а при цьому також підфарбовують за допомогою отруйних хімікатів. «Є барвник Фуксин. Вважається, що це отрутохімікат. Були випадки, коли ми знаходили в лабораторії при перевірці м'яса цю отруту», ‒ говорить Баль-Прилипко.

Третя позиція ‒ за молочними продуктами. Журналісти та експерти радять звертати увагу на те, чи добре охолоджує їх холодильник в магазині, якщо вам здалося, що ні - краще не купуйте продукт або принаймні беріть його з-під стінки, де охолодження завжди потужніше. На 4 місці рейтингу найнебезпечніших продуктів - яйця. Вони не терплять високої температури, тому їх слід брати лише з холодильника.

Також до п'ятірки найнебезпечніших увійшов сир. Купити прострочений сир можна і влітку, і взимку. В деяких супермаркетах його щодня освіжають. Тому дивіться на колір сиру, а не на етикетку. Свіжий сир трохи пружинить.