Погода, Новости, загрузка...

У Лівії бойовики викрали прем'єр-міністра

http://www.islam.ru/
Лівійського прем'єр-міністра Алі Зейдана захопили бойовики у його резиденції в столиці Тріполі, повідомило ВВС джерело в його офісі.

Пана Зейдана забрала в невідомому напрямку група чоловіків, які, як вважають, є колишніми повстанцями, йдеться на інтернет-сайті лівійського уряду.

Водночас джерела в лівійських "революційних бригадах" розповіло BBC, що прем'єра заарештував їхній відділ з боротьби зі злочинністю.

У вівторок пан Зейдан закликав Захід допомогти лівійському уряду зупинити бойовиків.

В інтерв'ю BBC він заявив, що бойовики використовують його країну як базу для експорту зброї по всьому регіону.

Впродовж двох років після повстання, в результаті якого був повалений Муаммар Каддафі, уряд Лівії намагається утримувати від конфліктів збройні формування племен, які ворогують між собою, а також приборкати бойовиків-ісламістів, які контролюють частину країни.

У понеділок Лівія зажадала пояснень від посла США про захоплення в Тріполі підозрюваного лідера "Аль-Кайди" Анаса Лібі.

Пан Лібі був оголошений в розшук за звинуваченнями у причетності до вибухів 1998 року в американських посольствах у Кенії і Танзанії. Вранці 5 жовтня його захопив спецназ США під час рейду.

Кореспондент ВВС Рана Джавад у Тріполі каже, що поки що зарано пов'язувати захоплення прем'єра Зейдана із захопленням Лібі.

Минулого місяця пан Зейдан відвідав Британію і попросив британців допомогти його уряду вивезти з країни зброю через побоювання, що її контрабандою можуть завозити до Сирії.

Раніше він також скаржився на напади й "диверсію" з боку окремих груп проти МВС і штаб-квартири національного телебачення.