Погода, Новости, загрузка...

Акваріум їде в Київ

У Києві зіграє група "Акваріум" в межах святкування 60-річчя лідера гурту Бориса Гребенщикова.

Концерт відбудеться на сцені київського МЦКМ "Жовтневий" 13 грудня, - пише Gazeta.ua.

Восени 2012 року група виступала з програмою "4000 років", приурочена до 40-річчя "Акваріуму". І ось, рік потому, флагмани російського року приїдуть до столиці, щоб відзначити 60-річчя поета, музиканта і лідера групи - Бориса Гребенщикова.

Вклад, який внесла група "Акваріум" у розвиток мистецтва на радянському і пост-радянському просторі важко виміряти красномовними епітетами. На музиці "Акваріума" виросло не одне покоління. У свою чергу лідер групи Борис Борисович є одним з "батьків -засновників" радянської рок-музики і культовою фігурою в музичному світі протягом багатьох десятків років.

Популярність "Акваріуму" приніс лонг-плей "Всі брати - сестри", записаний Борисом Гребенщиковим і Майком Науменко. Багата дискографія "Акваріума" налічує 29 студійних альбомів, які є скарбом російського року.

Склад учасників за 40 років існування гурту неодноразово змінювався, і тільки лідер і ідейний натхненник групи Борис Гребенщиков є учасником колективу з самого моменту його заснування в 1972 році. Учасниками групи в різний час були: Анатолій Гуницький, Дюша Романов, Сергій Курьохін, Олег Сакмара, Всеволод Гаккель та багато інших.