Погода, Новости, загрузка...

Хонда показала найменший позашляховик

У мережі з'явилися фотографії найменшого позашляховика Honda, який стане серійною версією концепт-кара Urban SUV, який дебютував у січні на автосалоні в Детройті.

Не виключено, що серійна модель отримає назву HR-V, яка використовувалося для кросовера, що випускався з 1998 по 2006 роки, - пише Gazeta.ua.

В основі новинки лежатиме платформа компактвена Fit. Передбачається, що в моторну гамму новинки увійдуть 1,4 - літровий 100-сильний бензиновий агрегат сімейства VTEC, а також 1,0 - і 1,2- літрові дизелі.

Серійна модель буде помітно відрізнятися від концепту. При цьому найменший кросовер Honda виявиться схожим на CR -V поточного покоління. Подібність простежується, зокрема, у формі бічного скління, оформленні фар головного світла і обрисах переднього бампера. Ручки задніх дверей новинки будуть розташовані в районі стійки кузова - як на прототипі.

Світова прем'єра компактного кросовера Honda відбудеться наприкінці листопада на автосалоні в Токіо.

Конкурентами новинки японського автовиробника стануть Nissan Juke, Opel Mokka, Chevrolet Tracker, Renault Captur і Peugeot 2008. Крім Honda, над невеликим всешляховиком працює компанія Mazda. Модель цього виробника може отримати назву CX-3, буде виключно монопріводоной і вийде на ринок в 2014 році.