Погода, Новости, загрузка...

АВВА може воз'єднатися в 2014-му

Гурт АВВА може виступити в 2014 році, вперше після тривалої творчої перерви.

АВВА може возз'єднатися в майбутньому році для святкування сорокаріччя перемоги на конкурсі Євробачення, - пише Gazeta.ua.

"Звичайно це те, про що ми іноді думаємо", - заявила в інтерв'ю німецькій пресі вокалістка групи Агнета Фельтског, відповідаючи на питання про можливий виступ в колишньому складі.

"Існують плани зробити що-небудь, щоб відзначити річницю. Але зараз я не можу сказати, що з цього вийде", - додала вона. Наступного року виповнюється рівно 40 років з моменту виходу пісні Waterloo, виконання якої у фіналі конкурсу Євробачення принесло гуртовы перемогу і стало відправною точкою для зростання світової популярності колективу. Пішли за нею композиції Mamma Mia, Dancing Queen і Super Trouper дозволили ABBA отримати титул однієї з найуспішніших груп в історії поп-музики і увійти до "Зали слави рок-н-ролу".

Роком заснування групи ABBA вважається 1972. Називалася вона тоді дуже довго - Бйорн, Бенні, Агнета і Анні-Фрід. У 1973 році назва четвірки скоротилося до ініціалів їхніх імен і вийшло ABBA. Члени групи розыйшлися професійно в 1982 році. Практично весь музичний матеріал ABBA написаний її чоловічою половиною - Єнні Андерссоном і Бьєрном Ульвеусом. Вони продовжили працювати разом і після розпаду четвірки і стали, зокрема, авторами мюзиклів "Шахи" (1984), "Крістіна з Дювемоли" (1995) і Mamma Mia! (1999), написаної на основі всіх старих пісень ABBA.