Погода, Новости, загрузка...

У Києві подорожчає проїзд

Через два місяці в Києві набудуть чинності нові тарифи.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив директор департаменту транспорту та інфраструктури Київської міської держадміністрації (КМДА) Євген Водовозов.

Вартість проїзду в тролейбусі, трамваї та метро зросте до 3 грн.

"Подорожчання слід чекати не раніше Нового року. Причина здорожчання - висока собівартість послуг з перевезення. Різні комунальні підприємства подають (бажану) ціну від 3,5 гривень до 3,8 гривень. Проїзний квиток залишиться на тому ж рівні", - сказав Водовозов.

Чиновник зауважив, що "подорожчання неминуче".

За його словами, введення електронного квитка через "неконструктивну позицію" керівника Комунального підприємства "Київський метрополітен" переноситься з 1 січня на 1 липня 2014 року. За цей час зміниться колір жетонів у метро.

ВІДЕО: Чиновники закупили вагони метро учетверо дорожче і тепер хочуть підняти ціну на проїзд

Він додав, що зросте кількість контролерів у трамваях та тролейбусах, а штрафи за неоплачений проїзд зростуть до 60 грн.

Водночас, комунальні маршрутники поки не зверталися з КМДА з проханням підняти ціни на їхні послуги.

Керівник "Київпастрансу" Микола Ламбуцький заявив, що розрахунки економічно обгрунтованої вартості проїзду у маршрутках подадуть днями. Наскільки подорожчає проїзд, він не сказав. Пояснив, що дані ще обраховуються.

"У нас зараз заборгованість по зарплаті через низьку вартість проїзду, через те, що є затримка погашення вартості проїзду для соціально незахищених верств населення", - наголосив Ламбуцький.