Погода, Новости, загрузка...

Масштабна пожежа на газопроводі в Польщі. ФОТО. ВІДЕО

Пожежники впоралися з вогнем на місці вибуху на газопроводі в центральній Польщі, в результаті якого загинули дві людини.

Про це повідомив в ефірі польського телебачення представник місцевої пожежної служби Кшиштоф Бернацький, - пише Gazeta.ua.

Вибух стався напередодні вдень поблизу населеного пункту Янкув-Пшигодски у Великопольському воєводстві під час робіт з прокладання поруч з діючим газопроводом нової нитки. Повідомлялося про загибель двох робітників. Тринадцять людей загинули, семеро з них, включаючи дитину, залишаються в лікарні. Згоріли десять будинків та дві господарські будівлі.

Аварійні служби оперативно перекрили газопровід, але газ, який знаходився у трубі, горів ще 18 годин. Пожежники разом з експертами-газовиками намагаються заглушити трубу.

Труба високого тиску діаметром півметра належить держкомпанії Gaz-System, яка пообіцяла компенсувати потерпілим матеріальні збитки. Група експертів і слідчі прокуратури приступають до розслідування причин аварії. У п'ятницю вранці на місце НП прибув прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який зажадав якнайшвидшого оприлюднення перших висновків розслідування.

"Я попросив надати громадськості основну інформацію про причини вибуху як можна швидше, ще до остаточної доповіді прокуратури, щоб ні в кого не складалося враження, що газопровід небезпечний сам по собі. Поки що схоже, що так чи інакше газ почав випаровуватися, і це було наслідком робіт. Судячи з ситуації, це було втручання ззовні - або екскаватор, або обвал ґрунту", - сказав прем'єр.