Погода, Новости, загрузка...

Ларрі Кінгу - 80

Відомий шоумен і журналіст Ларрі Кінг сьогодні відзначає своє 80-річчя.

Кінг народився у Нью-Йорку в єврейській сім'ї іммігрантів з Австрії та Білорусі, - пише Кореспондент.

Його справжнє ім'я Лоренс Лейбел Харві Зігер (Lawrence Leibel Harvey Zeiger). Своє нову прізвище він запозичив у рекламі лікеро-горілчаного магазину, коли на початку його кар'єри перед прямим ефіром на радіо керівник запропонував йому знайти заміну занадто "етнічному" і "складному для запам’ятовування" Зігер.

Свій шлях Кінг почав на невеликій радіостанції WAHR (нині WMBM ) в Маямі Біч, де він прибирав приміщення і виконував завдання колег. Незабаром, однак, він зміг пробитися у прямий ефір. Родзинкою його виступів були інтерв'ю, записані в місцевому ресторанчику, які він передавав у ранковий ефір однієї з радіостанцій Маямі. Першим його героєм став офіціант закладу, потім - прості відвідувачі, а вже через кілька днів до нього прийшов Боббі Дерін, кінозірка того часу.

Кінг називає своїм учителем комедійного актора і друга Джекі Глісона. Він кардинальним чином змінив антураж студії, в якій той почав працювати на ТБ. Крім того, він запросив до Кінга на інтерв'ю самого Френка Сенатру. Згодом співак ще три рази спілкувався з Кінгом в його різних програмах, щоразу запевняючи, що Кінг володіє мистецтвом примусити телевізійні камери зникнути.

Головним секретом свого успіху ювіляр називає природну цікавість і питання Чому?. "На питання Чому? не можна відповісти одним словом", - зазначає Кінг. Всього він провів більше 50 тисяч інтерв'ю в теле- і радіоефірі. Серед його гостей були не тільки зірки кіно і сцени, але і президенти США, а також інших країн.

Журналіст чверть століття співпрацював з телекомпанією CNN, залишивши його в 2010 році. Проте він активно працює і сьогодні. У числі останніх проектів Кінга - програма Larry King Now, яку виробляє створена ним у співпраці з найбагатшою людиною планети, мексиканським бізнесменом Карлосом Слімом, компанія Ora.TV для трансляції на сайтах ora.tv і hulu.com. Нещодавно повідомлялося, що Кінг повертається працювати на радіо як ведучий щоденного зведення новин.

Свій день народження ювіляр планує відзначити на ТБ, беручи участь у програмі Jimmy Kimmel Live телеканалу ABC, де, однак, на запитання доведеться відповідати вже йому. Як повідомили місцеві ЗМІ, вечірка з цієї нагоди пройшла минулої п'ятниці. Його дружина Чарлі Стейнер організувала свято - сюрприз, в якому взяли участь 200 близьких родичів і друзів Кінга, на стадіоні улюбленої бейсбольної команди іменинника Лос-Анджелес Доджерс.

"Мені 80, і я не знаю, ким же я буду, коли виросту, - зазначає знаменитість. - Я не можу повірити, що мені 80. Коли я був дитиною, нікому не було 80-ти... не можу повірити, що я живу у Беверлі Хіллз із молодою дружиною, двома дітьми, у мене хороша машина, і я люблю свою роботу... Я ходжу в кіно, пишу книги - не знаю, як все це вийшло".