Погода, Новости, загрузка...

Дуров створить нову соцмережу

Засновник соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров повідомив про створення мобільної соціальної мережі, розробкою якої він займеться за межами Росії.

"Я, мабуть, почну створення мобільної соціальної мережі вже в цьому році", - заявив Дуров виданню TechCrunch у вівторок, 22 квітня.

Також за його словами, зараз він перебуває за кордоном і не планує повертатися на батьківщину. Він пояснив, що Росія і інтернет-бізнес на часі поняття несумісні. Ніяких подробиць про мобільну соцмережу Дурова поки немає, також не відома і її назва.

Автор TechCrunch припустив, що її побудують на тій же платформі, що і месенджер Telegram, який заснований на протоколі MTProto, що використовує різні технологій шифрування.

Як повідомлялося раніше, керівництво ТОВ "ВКонтакте" 21 квітня звільнило Павла Дурова з поста генерального директора компанії. До призначення нового керівника управління передано високопоставленим топ-менеджерам соцмережі Дмитру Сергєєву та Борису Добродєєву, які прийшли в компанію на початку 2014 року. Дурова звільнили, взявши його ж заяву про звільнення, яку він написав 21 березня.

Про звільнення він публічно оголосив 1 квітня, а через два дні повідомив, що пожартував. Однак офіційно свою заяву не відкликав, що і стало причиною його звільнення, заявив Дмитро Сергєєв. Він запропонував Дурову посаду архітектора соціальної мережі.