Погода, Новости, загрузка...

Як скинути зайві кілограми після Великодня

Після Великодніх свят виникає питання №1: як прибрати зайві кілограми після щедрого застілля?

Київський дієтолог-гастроентеролог Катерина Павлова радить не вдаватися до голодування, а підібрати правильне розвантаження, - пише Gazeta.ua.

"Щедрі застілля негативно впливають на організм. Особливо якщо людина постила до цього місяць. Це подвійне навантаження для організму. Після такого зриву на важку їжу, люди часто опиняються в гастроентерологічному відділенні з нападами холицеститу, панриотиту і т.д. При переїданні можна допомогти організму препаратами з ензимами, але не варто це вводити в звичку.", - попереджає лікар.

За словами дієтолога, найкраще виходити з посту не різко, а протягом тижня. Спочатку вводити в раціон молочні продукти, потім поступово додавати рибу і морепродукти і тільки потім вже м'ясо. Якщо все таки стався зрив, то щоб привести організм в норму, потрібно наступний день зробити розвантажувальним. Після чого приступати до правильного харчування. Тоді і організм не відчує сильних перепадів і ваги не покажуть на позначку більше.

"Раджу розвантаження на кефірі. Основний прийом їжі слід замінити кефіром. 1.5 літра кефіру розділити на 5 порцій і приймати протягом дня. Між прийомами кефіру, можна пити воду і трав'яний чай. Кефір краще брати не знежирений, а 2.5%-ний. Оскільки в знежиреному часто є швидкі вуглеводи, які лише допомагають набрати вагу. Також при повній відсутності жиру не засвоюються жиророзчинні вітаміни і кальцій. Тому, раджу купувати молочні продукти з середнім вмістом жиру: молоко - 2.5%, сир - 5%, кефір - 1-2 .5% .", - рекомендує Катерина.