Погода, Новости, загрузка...

У Луцьку представили програму розвитку туризму на мільйон гривень

Управління туризму та промоції Луцької міської ради представило програму розвитку туризму, на реалізацію якої витратять майже один мільйон гривень.

Про це стало відомо на засіданні виконкому міської ради 5 листопада.

Начальник управління туризму та промоції Наталія Бунда розповіла, що реалізація туристичної програми триватиме протягом 2015 – 2016 років.

«Ми ставимо за мету створення високорентабельної туристичної галузі міста Луцька. Вона дасть змогу підвищити конкурентоспроможність міста на національному та міжнародному туристичному ринках. Ми плануємо співпрацювати і надалі із 10 містами України, а також із іноземними туристичними центрами», - зазначила Бунда.

Фінансування програми розвитку туризму здійснюватиметься за рахунок коштів із міського бюджету та інших джерел. Їх, управління туризму та промоції, планує витратити на популяризацію бренду міста Луцька, на розвиток фестивального руху у місті, на збільшення обсягу промоцій них та презентаційних матеріалів про місто Луцьк.

Деяких членів виконкому міської ради збентежила сума коштів, яку планують витратити на реалізацію цієї програми.

Голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця запропонував управлінню туризму та промоції проводити статистику щодо відвідування туристами Луцька. Він зазначив, що управління повинно реєструвати точну кількість туристів для того щоб бачити ефективність роботи туристичного управління.

«Чим ефективніша робота туристичної галузі міста тим більший приріст туристів у нашому місті і тоді відповідно бюджет міста отримуватиме більше доходів від туризму», - резюмував Моклиця.