Погода, Новости, загрузка...

П'ять фактів про блокбастер «Термінатор: Генезис»


Наноапгрейд термінаторів з рідкого металу, постарілий і подобрілий Т-800, оновлений погляд на проблему подорожей у часі і зміна варти в ролях Сари Коннор і Кайла Різа - все, що потрібно знати про те, як сиквел «Термінатора» обігрує міфологію оригінальних фільмів.

«Генезис» - це «Скайнет»




«Генезис», - це назва штучного розуму, який прикидається звичайною операційної мобільною системою. Так, щоб вдарити по людям звідти, звідки вони не чекають: через гаджети, без яких кожен з нас вже давно не уявляє свого життя. З моменту запуску «Генезису» у жовтні 2017 «Скайнет» в кращих традиціях викриттів Едварда Сноудена і Джуліана Ассанжа в один момент отримає не тільки пускові коди ядерних ракет, але й вичерпну інформацію про приватне життя землян. По суті, це розвиток ідеї з комп'ютерним вірусом, що уразив людство в третій частині, «Повстанні машин». Відмінність «Генезису» від хакерських атак і підступів агентів АНБ в тому, що користувачі скачують смертоносну систему на свої смартфони, планшети і ноутбуки абсолютно добровільно.

Арнольд Шварценеггер повернувся




I'll be back - не тільки одна з найзнаменитіших фраз в історії кіно, а й прокляття Арнольда Шварценеггера. Здається, він приречений вічно повертатися в образ Термінатора. Причому в новій версії ми побачимо відразу кілька Шварців: в молодості, у своєму нинішньому вигляді і зовсім старим. Зовнішні зміни Термінатора автори фільму пояснили тим, що його живі тканини, що покривають залізний скелет, старіють.

Сара Коннор помінялася ролями з Кайлом Різом




Шварценеггер - єдиний актор з оригінального фільму, кому вдалося перетворитися на самодостатній культурний феномен, який можна порівняти з його героєм на екрані. Те, що ролі інших персонажів «Термінатора» легко можуть грати інші актори, встигли довести попередні частини. Автори п'ятого фільму вирішили піти на сміливий експеримент і поміняти не тільки Сару Коннор (Емілія Кларк, яку режисер Алан Тейлор запросив на проект після спільної роботи в «Іграх престолів») і Кайла Різа (Джай Кортні).

Термінатор все більше нагадує людину




Арнольд Шварценеггер розповідає, що неймовірний успіх його героя серед шанувальників пояснюється незвичайною природою Термінатора. По суті, він машина, але виглядає точнісінько як людина. Відповідно, це дозволило Джеймсу Камерону в різні моменти викликати у глядачів самі суперечливі почуття: від співпереживання до захвату. З тих пір автори нових фільмів не раз обігравали дуалізм природи Термінатора. У «Генезисі» «Скайнет» за допомогою нанороботів навчиться змінювати людське тіло на клітинному рівні. Так, щоб остаточно стерти межу між кіборгом і людиною.

Подорожі в часі




Альтернативні варіанти майбутнього, які призводять до того, що в одному часі герой може з'явитися відразу дитиною і дорослим, - все це, скоріше, нагадує матеріал для продовження якого-небудь «Інтерстеллар» Крістофера Нолана, ніж «Термінатора». І тим не менше: на додачу до і без того заплутаним відносинам оригінального фільму з часом в «Генезисі» виникне ще одна важлива дата. Це Лос-Анджелес 1974 року. Тут ми бачимо все ту ж Сару Коннор, але 9-річною дівчинкою. Таким чином, автори фільму вперше спробували розширити всесвіт «Термінатора» не тільки в майбутнє, але і у минуле.