Погода, Новости, загрузка...

Анджеліна Джолі зніме фільм про геноцид в Камбоджі

Актриса і режисер Анджеліна Джолі зніме фільм за мемуарами камбоджійської письменниці та активістки Лунг Унг "Спочатку вони вбили мого батька: Спогади дочки Камбоджі"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Сценарій картини, виробництвом якої займеться Netflix, Джолі написала разом з Унг. Крім режисури, актриса також займеться продюсуванням кіноадаптації. Другим продюсером картини стане камбоджійський режисер Ріті Пан, чий фільм "Зникле зображення" присвячений геноциду 1975-1978 років був номінований на "Оскар" і отримав головний приз в рамках програми "Особливий погляд" на Каннському фестивалі.

"Ми з Анджеліною познайомилися в 2001 році в Камбоджі, і вона відразу мені сподобалась. За наступні роки ми стали близькими друзями, і зараз для мене честь довірити їй історію моєї родини", - зізналася Унг.

Народжений в Камбоджі син Анджеліни Джолі, Меддокс також зніметься у фільмі. Вихід кінострічки запланований на кінець 2016 року. Крім того, автори розраховують показати його на одному з міжнародних кінофестивалів.

"Спочатку вони вбили мого батька: Спогади дочки Камбоджі" вперше була надрукована в 2000 році. Джолі, яка прочитала її через кілька років, зв'язалася з автором, і вони здружилися.

Лунг Унг було п'ять років, коли в 1975 році до влади в Камбоджі прийшов режим червоних кхмерів. За наступні чотири роки більше 3,3 мільйона камбоджійців загинули або пропали без вісті, а сім'я Унг була виселена з Пномпеня. Батьки дівчинки загинули, шестеро її братів і сестер були відправлені в трудові табори, а її саму тренували як дитину-солдата в таборі для сиріт.