Погода, Новости, загрузка...

Відомого українського актора мобілізували в армію

Актора Дмитра Лірнатовича, який зіграв головну роль у фільмі Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" мобілізували попри клопотання Держкіно.

Повідомила про це представниця Державного агентства України з питань кіно Олена Чередниченко на своїй сторінці у Facebook, пише Телеканал 24.

Актора Дмитра Лірнатовіча, який виконав головну роль у фільмі "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", мобілізували. Клопотання Держкіно про відстрочку — Лірнатович бере зараз участь у зйомках фільму "Толока", де також виконує головну роль, тобто, без нього знімальний процес просто неможливий — відхилили, — написала вона.

Чередниченко ставить риторичне запитання, чи в професійних збройних силах України вичерпались усі ресурси, "якщо у вогонь кидають артистів, письменників, музикантів, музейних працівників, наукових співробітників"?

"У нас же немає війни. У нас антитерористична операція, в якій армія, згідно з Конституцією, не може брати участі. Тому нехай з терористами воюють артисти", — йдеться у дописі представниці Держкіно.

Дмитро Лірнатович прославився своєю роллю у фільмі Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" (2012 рік). У цій стрічці він зіграв військового пілота, який потрапив у Канаду після війни. Там герой фільму стає вождем індіанського племені.