Погода, Новости, загрузка...

ЗМІ назвали найбагатших жінок-нардепів України

На сьогоднішній день в парламенті працює вже 51 жінка, що дорівнює 12% від загального складу депутатів. Незважаючи на числову нерівність, під ВРУ є представниці, які не поступаються деяким чоловікам за рівнем матеріального достатку.

Рейтинг найбагатших жінок склала "Сегодня.ua".

Згідно зі статистикою, чим вищий відсоток представництва жінок у парламенті, тим вище рівень соціального захисту в державі. Але незважаючи на те, що у Верховній Раді починають прагнути до збалансованості за статевою ознакою, до Скандинавії з її майже 50-відсотковою часткою жінок-депутатів Україні поки ще далеко.

1. Тетяна Острикова ("Самопоміч"), член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Дохід: 13 млн грн, з них 9,8 млн грн - дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав. Власність: дві земельні ділянки, житловий будинок, квартира, два автомобілі.

2. Тетяна Донець ("Народний фронт"), заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, член Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

Дохід: 7600000 грн, з них 6,4 млн грн - дивіденди і відсотки. Власність: житловий будинок, п'ять квартир, автомобіль.

3. Ольга Богомолець ("Блок Петра Порошенка"), голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.

Дохід: 7200000 грн, з них 3,8 млн грн - спадщина. Власність: Сім земельних ділянок, чотири житлових будинки, сім квартир, три гаражі, три автомобіля.

4. Юлія Льовочкіна ("Опозиційний блок"), член Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, перший заступник голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Дохід: 5600000 грн, з них 5,3 млн грн - дивіденди і відсотки.
Власність: дев'ятеро земельних ділянок, два житлових будинки, дві квартири, вісім автомобілів.

5. Олена Кондратюк ("Батьківщина"), секретар Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Дохід: майже 2 млн грн, з них 1,8 млн грн - дивіденди і відсотки. Власність: земельна ділянка і половина прав на квартиру.