Погода, Новости, загрузка...

Чи варті уваги безпровідні зарядки?

Зараз же в арсеналі багатьох сучасних флагманів є підтримка технології Qi, а значить, все, що залишається майбутньому власнику - це подбати тільки про бездротову зарядну станцію.

Тим не менш, незважаючи на очевидні плюси, є й об'єктивні чинники, які на даний момент гальмують серйозний розвиток технології. По-перше, виробники приділяють недостатньо уваги підтримці стандарту у своїх девайсах. Звичайно, вже є чимало підтримуваних пристроїв, проте сказати, що впровадження подібного рішення стало завданням за замовчуванням, не можна. Чого тільки варті спеціальні чохли, які дозволяють додати відсутню функцію практично в будь-який гаджет.
По-друге, вартість зарядних станцій і раніше досить висока (мова не йде про китайські вироби), хоча нічого складного з точки зору внутрішнього устрою вони не представляють.

І останнє: в порівнянні з традиційним способом зарядки, бездротове рішення відрізняється вкрай невисокою швидкістю. Щоб повністю зарядити пристрій, найчастіше потрібно в два рази більше часу. Це некритично вночі, проте вдень додати кілька відсотків батареї по-швидкому навряд чи вийде.

Таким чином, технологіям є куди прагнути. На сьогоднішній день по частині плюсів ми маємо лише зручність (не потрібно плутатися у дротах, в темряві, наприклад, телефон не просто лежить на столі, а лежить, так би мовити, з користю). Щоб про Qi всерйоз заговорили, необхідно сфокусуватися на масовому виробництві, зробити бездротовий спосіб заряду апарату стандартом. І це стосується не тільки самих мобільних пристроїв. Технологія повинна також запропонувати і зворотний зв'язок з боку інших компаній. Наприклад, поширення зарядних станцій в кафе і ресторанах (що проводить Starbucks в якості експерименту), вбудовування їх в меблі для дому (чим зараз займається IKEA) і т. д.

Поки ж, якщо у вашому смартфоні за замовчуванням є подібна фішка, то, думаємо, спробувати варто (все-таки нова технологія, цікаве рішення), проте ключовим фактором при виборі нового смартфону дана функція навряд чи стане.