Погода, Новости, загрузка...

Як захистити шкіру обличчя восени?

Настали холоди і чутлива шкіра стала ще більш незахищеною і доступною вітрам, нестабільним температурам і підвищеній сухості повітря. Щоб вирішити цю проблему, треба серйозно підійти до процесу по догляду за собою.

Найбільш універсальним і поширеним методом захисту шкіри вважається крем. Для осені незалежно від типу шкіри треба купувати мультивітамінний живильний крем з активними речовинами. Оскільки шкіра має потребу в харчуванні й зволоженні, то такий крем просто обов'язково повинен бути в кожній косметичці.

Не варто наносити такий крем вдень, його можна використовувати вночі, оскільки він дає жирний блиск і шкіра виглядає більш засмальцьованою. Для денного використання слід підбирати захисні креми, вони здатні добре закрити пори і при цьому захистити обличчя від вітру і сухості. Деякі креми створюють на шкірі невидиму тонку плівку, завдяки якій особа отримує харчування і потрібні вітаміни, а це мінімалізує утворення зморшок і тріщин на верхніх шарах епідермісу.

Що стосується декоративної косметики, то вона теж здатна бути захисною. Це в першу чергу спеціальні тональні креми з ущільненою основою і захисними речовинами, пудра для осіннього макіяжу. Шкіра губ теж повинна бути захищеною. Про це подбають спеціальні бальзами і помади на основі вітамінних компонентів. Багато захисних кремів виготовляють на основі меду і цілющих трав. Це також діє на шкіру заспокійливо і знімає дрібні почервоніння і роздратування. Не варто використовувати в зимовий час водостійку косметику. Такий варіант буде доречний в літній сезон, але взимку вона забиває пори і потім починається процес виникнення прищів і чорних крапок.

Обов'язковим є нанесення захисних масок і зволоження тоніком.

Маски потрібно робити на основі кашки із фруктів з додаванням натуральних інгредієнтів. Це може бути мед, яєчний білок (він добре стягує пори і робить обличчя візуально молодшим), огірковий сік (використовується також для глибокого очищення шкіри), вершки.

Маски бажано наносити на півгодини, тоді вони максимально добре доглядають за шкірою. Щоб не виникло звикання, потрібно робити приблизно по дві маски в тиждень чергуючи їх за складовими компонентами.

Крім масок потрібно протирати шкіру обличчя відваром із трав. Це діє заспокійливо і також добре захищає шкіру. Це може бути відвар ромашки, чебрецю і хвоща або відвар трав'яних зборів. Всі компоненти для відварів можна знайти в аптеці в розділі цілющої косметики.

Ці прості варіанти допоможуть надійно захистити шкіру і надати їй більш здорового і красивого вигляду. Потрібно тільки бажання і час для проведення косметичних процедур.