Погода, Новости, загрузка...

Новий метод контрацепції став доступним європейським жінкам

Все це, звичайно ж, має як свої плюси, так і мінуси. Але нещодавно європейським жінкам став доступний ще один спосіб дуже зручного виду контрацепції.

Першими, хто випробує на собі цей новий метод контрацепції, стануть мешканки Туманного Альбіону. У Великобританії регуляторне відомство при МОЗ Сполученого Королівства дало добро на використання ін'єкційного методу контрацепції Sayana Press.

У чому перевага цього контрацептиву? У тому, що жінки можуть в домашніх умовах самостійно вводити собі препарат у вигляді уколу. При цьому гарантується тривалий протизаплідний період - три місяці.
  
Цей метод профілактики небажаної вагітності був винайдений вченими з США: фармацевтичною компанією Pfizer. У його складі знаходиться медроксипрогестерон ацетат, який і забезпечує ефект. Достатньо всього лише ввести це препарат за допомогою флакона-шприца з коротенькою голкою підшкірно, і ви надійно захищені протягом 13 тижнів.
 
Крім того, що препарат досить зручний у домашньому користуванні і забезпечує тривалий період захисту, так ще вартість його досить радикальна - 10,52 долара США. Тобто при регулярному використанні протягом року вам доведеться розщедритися всього на 42 долара США.
 
Згідно з дослідженнями, європейські жінки віддають перевагу гормональному методу контрацепції, вважаючи його найнадійнішим. А новий спосіб надійніше різних оральних контрацептивів, адже жінки часто забувають вчасно прийняти потрібну таблетку, що загрожує зниженням захисного ефекту препарату.
 
Читай також "Жіноче здоров'я: 12 небезпечних помилок про контрацепцію"
 
До речі, Bill and Melinda Gates Foundation (Фонд Білла і Мелінди Гейтс) в даний час спільно з компанією Pfizer взялися за реалізацію проекту, спрямованого на доступність цього ін'єкційного методу контрацепції для більшості мешканок земної кулі.