Погода, Новости, загрузка...

Кримська "влада" усвідомлює свою залежність від України

Крим, як і раніше, залишається енергозалежним від материкової України, сказав в ефірі "Російській службі новин" представник окупаційної влади, голова Законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий.

"У нас є електростанції. Але потужність дає тільки близько 30% необхідної електроенергії. Для аварійного електропостачання привезли велику кількість малих генераторів, але це не пристрої, які допоможуть пережити зиму. Факт залишається фактом, що Крим, як і раніше, на 70% залежить від електроенергії , що поставляється з Запорізької АЕС", - сказав О.Чалий, пише Хроніка.інфо з посиланням на УНН.

На його думку, питання енергетичної незалежності півострова вирішується занадто повільно.

"Я, ще будучи в.о. Губернатора (1-14 квітня 2014 - ред.), підписував згоду на будівництво електростанції в Севастополі. Ініціатива йшла від Міненерго. У серпні будувати почали, вирівнювати майданчик. Це не нормальний термін. У такій ситуації рішення має прийматися швидше", - навів приклад голова Законодавчих зборів Севастополя.

О.Чалий підкреслив, що "мова ж не йде про одну електростанцію, мова йде в цілому про енергозабезпечення Криму".

"Остаточний проект мені досі не ясний. Частково буде заводитися кабельна вставка, частково робитися станція, але яка і з якою потужністю - навколо цього йшли дискусії. У кожного відомства було своє бачення", - продовжив він.


Нагадаємо, за продовольчою блокадою півострова може послідувати енергетична блокада. Про це заявляв голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.