Погода, Новости, загрузка...

4 ідеї, як зробити ранок надзвичайно щасливим

1. Прокиньтеся ще раніше
 
Якщо в нашому розпорядженні буде більше часу, нам нікуди буде поспішати. Крім того, в ранньому пробудженні є щось заспокійливе. Експеримент, проведений в Університеті Торонто (Канада), показує, що ті, хто прокидається рано вранці, в цілому більш щасливі і задоволені своїм життям. Звичайно, до раннього підйому доведеться звикнути, як і до будь-якого іншого щоденного ритуалу. Щоб почати, поставте будильник на півгодини раніше. І спробуйте лягти напередодні не надто пізно: скорочення тривалості сну знизить вашу продуктивність.
 
2. Приготуйте повноцінний сніданок
 
Недаремно вважається, що сніданок - найважливіший прийом їжі. Але чому тоді так багато людей воліють пропускати його щоранку? Коли ми прокидаємося, наш організм потребує енергії. Крім того, чим довше ми залишаємося без їжі, тим більше запасів змушені використовувати м'язи і тим менше енергії у нас залишається. «Багатий вуглеводами (злаками) сніданок піднімає настрій, - розповідає дієтолог Джоан Сейдж Блейк (Joan Sage Blake). - «Зголоднілий» мозок отримує необхідну йому глюкозу, і ми перестаємо відчувати роздратування і занепокоєння».

Розмірковуючи, що б з'їсти на сніданок, виберіть що-небудь поживне і обов'язково отримаєте задоволення від того, що ви їсте. Коли ви звикнете снідати щоранку, це точно додасть радості в наш день.

3. Робіть зарядку
 
Всім відомо, що фізичні навантаження піднімають настрій. «Зв'язок між зарядкою і настроєм очевидна, - вважає психолог Міхаель Отто (Michael Otto). - Зазвичай настрій починає підвищуватися після п'ятихвилинної розминки». Головне, не сприймати ранкову гімнастику як покарання, непотрібне заняття, яке тільки забирає час. Знайдіть те, що приносить задоволення. Гуляйте, зустрічаючи світанок, катайтеся на велосипеді, бігайте, грайте з собакою, займайтеся йогою ... Робіть те, що подобається і пробуджує тіло та розум.
 
4. Зосередьтеся на тому, що ви робите
 
Дослідження, проведені Меттом Кіллінгсворфом (Matt Killingsworth), доводять, що люди, сфокусовані на сьогоденні, набагато більш щасливі, ніж ті, хто думає про минуле або майбутнє. Звертайте увагу на те, що ви робите, коли приймаєте душ, їсте сніданок або п'єте каву. Психолог Джилліан Гален (Gillian Galen) наводить приклад: «Просто сядьте і їжте. Не читайте новини, не шукайте пошту, не гортайте книгу. Зверніть увагу на свої відчуття. Коли ви перестанете відволікатися, ваш сніданок (зокрема) і ранок в цілому придбають необхідний об'єм». Ми звикли виконувати декілька завдань одночасно і рідко дозволяємо собі зосередитися і повністю зануритися в те, що робимо. Однак саме такий підхід забезпечує правильний настрій на весь майбутній день.