Погода, Новости, загрузка...

Facebook запускає дві шопінг-секції

У понеділок соціальна мережа додала дві нові функції зі сфери інтернет-торгівлі. Завдяки цим сервісам користувачі зможуть переглядати товари не тільки в новинній стрічці, а й в інших розділах.

Доступ до розділу шопінгу буде дозволений тільки обмеженому числу рітейлерів. У тестовій версії розділ буде доступний тільки тим торговцям, які вже підключилися до торгової платформи Facebook. Продукти будуть відображатися у відповідності з інтересами користувачів.

Окремо Facebook буде відображати каталог продукції рітейлера в його рекламному повідомленні. Користувач зможе клікнути на рекламу, переглянути розширений перелік товарів в міні-вікні і купити товар не покидаючи Facebook.

У Facebook впевнені, що люди рано чи пізно почнуть використовувати соцмережу як повноцінний інтернет-магазин. Поки вони іноді здійснюють спонтанні покупки, наткнувшись на цікаву пропозицію в стрічці новин.

Секція шопінгу - це розділ, призначений для людей, які налаштовані зробити покупку. Поки невідомо, чи будуть користувачі використовувати соцмережу спеціально для того, щоб шукати товари в інтернеті. Зараз обидві функції працюють у тестовому режимі.

Інші соціальні майданчики, наприклад, Twitter, теж активно просувають комерційні проекти.