Погода, Новости, загрузка...

13 продуктів Apple, про існування яких Ви не знали раніше

Коли Apple був молодший і ризикованіше, він не боявся випускати на ринок нові продукти, тільки вони пропадали з полиць магазинів через кілька років. Тут 13 продуктів Apple, яких з тих чи інших причин вже немає сьогодні, пише TechCrunch.

Стрічкова касета з іграми для Apple II (1978)

Перед тим, як почали використовувати дискети, ранні комп'ютери Apple запускали програми з касет. Екосистема комп'ютерних ігор була напрочуд яскравою і була представлена ​​такими іграми, як Slot Machine, Star Wars і Lemonade Stand.

Принтер Apple (1979-1988)

Якщо повернутися в ранні дні виробників комп'ютерів, то більшість з них створювали власні принтери. Apple представив Silentype в 1979 році. Це був термальний принтер за $ 599 (майже $ 2 тис. На сьогоднішньому еквіваленті). Apple вийшов з принтерного бізнесу після випуску LaserWriter в 1985 році, роздрібна ціна якого становила $ 6 995 (майже $ 15 000 на сьогодні з урахуванням інфляції).

MacWrite (1984-1994)

Хто каже, що комп'ютери корисні для роботи, тільки, якщо на них запущений Microsoft word? Apple запустило MacWrite, додаток для обробки текстів для оригінального Macintosh в 1984 році. Це був один з перших широкодоступних текстових редакторів. Це вважалося неймовірним проривом в світі комп'ютерів, які досі дозволяли набирати текст тільки в середовищі DOS або BASIC. Додаток MacWrite зрештою перетворилося на MacWrite Pro, AppleWorks і тепер Pages.

Apple Collection (1986)

Так це правда. Колись у Apple була лінія модного одягу. Apple Collection стало спробою компанії продавати одяг за допомогою каталогу. Дуже далека від мінімалістичного Стіва Джобса в водолазке, Apple Collection запам'яталася модними в 1980-х мішкуватими толстовки, кепками з веселкою і логотипом Apple і багатошаровими комірцями на поло.

Apple Scanner (1988-1997)

Продовжуючи тенденцію створення власних периферійних пристроїв для Macintosh, Apple в 1988 році запустив у виробництво сканер формату А4 і дозволом 300 dpi. У 1991 році його замінив Apple OneScanner, який не користувався особливим попитом і був знятий з виробництва в 1997 році.

Apple Newton (1993-1998)

Часто обговорювалося, що Newton був особистим помічником ОС, призначеної для планшетів Apple MessagePad. Пристрій поставлялося з такими знайомими додатками, як Notes, Names і Dates. Крім того, всі версії йшли з ПЗ для розпізнавання рукописного введення стилусом. Пристрій виявився невдалим у фінансовому відношенні, але воно допомогло прокласти шлях для iPhone і IPad.

Apple PowerCD (1993-1996)

Насправді цей продукт був розроблений Phillips і тільки брендований логотипом Apple. Пристрій може читати диски з даними, коли підключено до Mac, а також традиційні CD, коли підключено до колонок.

Apple QuickTake Camera (1994-1997)

Вірите чи ні, але колись Apple займалася бізнесом, пов'язаним з фотокамерами. QuickTake була однією найраніших споживчих цифрових фотокамер і була створена для Apple Kodak, спільно з Fijifilm. Вона продавалася в роздріб за $ 749 і перша камера мала дозвіл 3 МП і 1 МБ флеш-пам'яті.

Apple Pippin (1995-1997)

Apple Pippin був мультимедійною платформою, заснованої на Macintosh OS. У той час, як спочатку передбачалося, що вона буде працювати на відкритому стандарті, компанія в результаті вирішила працювати з Bandai для створення ігрової консолі саме на цій платформі. Було продано тільки 40 тис. Пристроїв і вона швидко пішла з ринку.

Apple Flower Power iMac (2002)

Вірите чи ні, але це реальна версія iMac, яку випустив Apple. Після створення iMac-ів в кожному з кольорів веселки, компанія випустила обмежений тираж комп'ютера Flower Power. Зайве говорити, що він був не такий популярний.

Apple eMac (2002 - 2006)

Якщо ви пішли в школу в 2000-х роках, ви ймовірно використовували eMac. Спочатку розроблена виключно для освітніх установ, дана версія iMac з часом стала просто дешевшою версією комп'ютера. Перша версія вийшла зі 128MB оперативної пам'яті, 40GB жорстким диском і працювала під Mac OS X Puma.

iPod HiFi (2006-2007)

Це була спроба Apple створити динаміки для iPod. Спочатку випущений в продаж за $ 349, iPod HiFi швидко пішов з ринку, і Apple почав рекомендувати замість нього сторонні системи.

Apple Gold EarPods (2013)

Джоні Айв і Марк Ньюсон розробили обмежену серію (в єдиному екземплярі) навушників EarPods з твердого рожевого золота. Частину виручки від їх продажу пішли в благодійний фонд Bono's Product (RED). На аукціоні ці навушники були продані за $ 461 тис.