Погода, Новости, загрузка...

Відкриття вчених: аутизм виникає через ліки

В онлайн-версії журналу Pediatrics опубліковані дані наукового дослідження, яке проливає певне світло на одну з можливих причин виникнення цієї проблеми.

Учені Каліфорнійського інституту встановили, що у виникненні аутизму винен широко застосовуваний заспокійливий препарат, який призначається зазвичай при депресії, тривожних станах і деяких психічних розладах. У дослідженні брали участь майже 1000 матерів і їхніх дітей. У випадку, якщо жінка, чекаючи сина, у першому або третьому триместрі приймала заспокійливі препарати, ймовірність виникнення аутизму становила понад 80%! На дівчаток антидепресанти такого впливу не мали. Чому? Ця загадка ще чекає своєї відповіді.

Публікуючи підсумки свого дослідження, вчені все-таки підкреслюють, що в переважній більшості досліджуваних випадків призначення заспокійливих препаратів було життєво-необхідним.

Яку практичну цінність має це дослідження?
 
Теза про те, що під час вагітності практично всі препарати під забороною, знають усі. Але поряд з цим всі знають про негативний вплив гормонів стресу на розвиток плоду. Та й життя така, що від гострого стресового стану не застрахований ніхто. Тому нагадування про те, що будь заспокійливий препарат, що приймається під час вагітності, може мати дуже негативні наслідки, не буде зайвим.

Як усунути стрес під час вагітності?

Відчуваєте, що нерви на межі? Кращий спосіб заспокоїтися - піша прогулянка на свіжому повітрі. Якщо під час своєї прогулянки в ваших навушниках лунатиме класична або медитативна музика, ефект буде у багато разів вище.

Вода - ще один прекрасний спосіб зняти стрес. Якщо є можливість - відправляйтеся в басейн. Ні - просто підставте під воду руки, вона змиє з вас частину нервового напруження.

Існує також цілий ряд продуктів, які викликають в організмі людини підвищене вироблення гормонів задоволення. Це жирна морська риба, курка, індичка, нежирне м'ясо свинини і яловичини, білок яйця, нежирні молочні продукти, морська капуста і, звичайно ж, чорний шоколад.