Погода, Новости, загрузка...

Жан-Клоду Ван Дамму виповнилося 55 років. Відео

18 жовтня виповнилося 55 років відомому голлівудському акторові Жан-Клоду Ван Дамму, що знявся в безлічі бойовиків. Втім, художнє побиття людей перед камерами - не єдине його захоплення.

У дитинстві, перш ніж серйозно піти у карате, Жан-Клон п'ять років займався балетом. А подорослішавши, полюбив класичну музику, особливо оперу. Поза конкуренцією в цьому жанрі - "Турандот" Джакомо Пуччіні.

Ще одна слабкість актора - собаки. Вони - незмінні постояльці у всіх його будинках: у Бельгії, Америці, Гонконгу, Канаді. На батьківщині він навіть заснував притулок для бездомних тварин.
«Тільки собаки та близькі люди можуть змусити мене розплакатися. А пробіжка по пляжу з моєї зграєю - найкраще проведення часу. Коли я бачу бездомного песика, то розумію: повинен забрати його собі »- зізнався актор.

І, звичайно, не можна не згадати про його любов до України. Точніше, 29-річній українці Олені Каверіною. Вони познайомилися в одному з нічних клубів Тайланда в 2009 році. Складно сказати, чим підкорила голлівудсвую зірку випускниця педагоггіческіго інституту з Кривого Рогу, але з тих пір вони фактично нерозлучні, незважаючи на те, що Ван Дамм і раніше перебуває у шлюбі з чемпіонкою світу з бодібілдингу Гледіс Португез.

Це пояснює приватні візити актора в Україну, де він встиг не тільки полюбити борщ і голубці, але і обзавестися друзями. Наприклад, в 2010 році він виключно з особистої симпатії знявся в кліпі української співачки Ірини Білик. А ще недавно ходили чутки про можливі зйомках постапокаліптичного фільму "Вежа" у Кривому Розі, де архітектура як би натякає, що кінець світу вже був. Правда, поки що від цього проекту відмовилися.

Незважаючи на солідний, за нашими мірками, вік, Ван Дамм в прекрасній формі і продовжує активно зніматися в кіно. До слова, ролик 2013 року, в якому актор сідає на шпагат між двома фурами, набрав 81 млн переглядів, а картинка довгий час була дуже популярним мемом.

Нинішній день народження актор відсвяткує десь в Азії, де проходять зйомки його нової картини.