Погода, Новости, загрузка...

У Мексиці через посуху виплив на поверхню 400-літній храм. Відео

Над поверхнею однієї з водойм в мексиканському штаті Чьяпас з'явився 400-річний храм. Через посуху на південному сході країни рівень води знизився на 24 метрів, завдяки чому стала видна велика частина затоплених руїн, повідомляє "Громадське" з посиланням на The Independent.

Висота споруди в деяких місцях досягає десяти метрів, довжина будівлі становить приблизно 61 метр, ширина - 14 метрів. Повідомляється, що церква була побудована в XVI столітті іспанськими колонізаторами.

Храм, який був затоплений в 60-ті роки минулого сторіччя через зведення дамби неподалік, з'являється на поверхні штучного водоймища не в перший раз. У 2002 році рівень води опустився настільки, що до руїн можна було дійти пішки і оглянути їх зсередини. На цей раз екскурсії проводять місцеві рибалки на своїх човнах.

Спорудження пов'язують з ім'ям першого постійного єпископа в Чьяпасе Бартоломе де лас Касаса (Bartolome de las Casas), відзначає видання. Ймовірно, він звів будівлю разом з групою священнослужителів, прибувши до Мексики в 1540 році.