Погода, Новости, загрузка...

Дивовижне відкриття вчених: виявляється, жінкам корисно нервувати і переживати

До такого висновку прийшла команда вчених з Університету штату Орегон, пише медичний портал medikforum.ru. Досвід страждань, кажуть фахівці, робить жіночу психіку більш стійкою до душевних потрясінь.

У ході дослідження медики вирішили визначити, який взаємозв'язок між реакціями дівчат-студенток на прикрощі та їх попереднім досвідом переживань в аналогічних умовах. Спостереження показали, що важкі емоції бувають корисними жінкам, оскільки загартовують їх психологічно, допомагаючи в майбутньому легше справлятися з проблемами.

- Незначний досвід негативних переживань здатний допомогти дівчатам справлятися зі стресом і важкими для емоційної рівноваги подіями в реальному житті, - роблять висновок автори роботи.

При цьому важливо, щоб жінка не страждала надмірно. За словами одного з фахівців проекту, доктора Дженніфер Фрейд, часто переживання поглиблюються, оскільки жертви неприємностей не отримують очікуваної підтримки від близьких, до яких вони звертаються за підтримкою.

- Переживання неминуче відбиваються на самопочутті людини, стані її нервової системи і всього життя в цілому, тому навряд чи можна говорити про те, що вони "корисні" і "загартовують", - зазначила "КП" в Україні "психолог Марина Деркач. - Переживання із будь-якого приводу - від пари набраних зайвих кілограмів до втрати коханої людини - не дають позитивних результатів, а лише виснажують життєві сили та енергію. Замість того, щоб отримувати задоволення і радість від життя, людина тільки даремно витрачає власний час та енергію на переживання. Звичайно , іноді переживання додають в наше життя деяку гостроту, адже, як кажуть, якби нам не було погано, то звідки б ми знали, що зараз нам добре? Але все ж я б порадила зайвий раз не нервувати і не переживати, оскільки ці негативні емоції ніколи не проходять безслідно. І якщо регулярно "загартовуватися" подібним чином, то ще до 50 років ви будете буквально поховані під вантажем прикростей, накопичених образ і страхів.