Погода, Новости, загрузка...

Кіностудію імені Довженка і держцирки можуть приватизувати, - ЗМІ

Українські державні цирки та кіностудії потрапили до списку об'єктів, які підлягають приватизації протягом 2017—2020 рр.

Про це повідомляє "Дзеркало Тижня".

Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує продати Національну кіностудію ім. Олександра Довженка, Українську студію хронікально-документальних фільмів, Українську кіностудію анімаційних фільмів.

Також приватизації підлягають Національний цирк України і ще шість українських державних цирків. Зокрема, це Харківський держцирк ім. Ф.Яшина, Дніпропетровський держцирк, Одеський держцирк, Криворізький держцирк, Львівський держцирк та ін.

Читайте також: В Україні по-новому приватизовуватимуть держпідприємства. Основні нюанси

Раніше повідомлялося, що протягом 2017-2020 років в Україні планують віддати на приватизацію 893 державні підприємтсва, яких загалом нараховується 3444. Відповідний список, який ще 4 липня затвердив Кабмін, оприлюднило Міністерство економічного розвитку та торгівлі.

У списку на часткову чи повну приватизацію є чимало великих підприємств, серед яких - "ПриватБанк", "Ощадбанк", "Укрексімбанк", "Укргазбанк", Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ), "Центренерго", "Аграрний фонд", "Турбоатом".