Додати запис

Великий брат з Росії про думкозлочин, поліцію думок та боротьбу з цензурою

Список екстремістських матеріалів на сайті мінюсту Росії знову обновився. Загальна кількість заборонених матеріалів вже дорівнює 1530 одиницям.

Нікого вже не здивуєш забороненими коментарями Вконтакте або статусами в Однокласниках. При цьому, ці коментарі та статуси настільки жахливі, що їх навіть не цитують. Просто пишуть: "Статуси, розміщені користувачем Умаров КБК" (позиція 1457) Цілком імовірно, що "соціальна мережа" у їхньому уявленні це така дошка оголошень в центрі селища.

Але все ж серед нових пари сотень надзвичайно небезпечних для соціуму матеріалів є вельми дивні твори. Наприклад, Ленінський районний суд міста Оренбурга заборонив брошуру В.І.Даля "Записки про ритуальні вбивства" (позиція 1494).

Заборонили в далекому Оренбурзі і книжку американського журналіста про англійських футбольних фанатів "Англійська хвороба". Причому, письменника Білла Буфорді назвали "Буфолдом".

Заборонили навіть статтю Олександра Гельевіча Дугіна, написану ним після арешту першого президента Республіки Сербської Радована Караджича - "Караджич - герой сербського народу!" (Позиція 1394) на сайті km.ru. Причому, забороняв не якийсь провінційний суд, а Бутирський районний суд м. Москви.

Що вже говорити про книги Юрія Мухіна або Олександра Севастьянова. Не пошкодуйте часу, почитайте цей список, дізнаєтесь багато цікавого і зможете глибше відчути абсурдність сьогоднішнього дня у Росії.

Мудрий Рей Бредбері попереджав, що цей день настане.

Трохи процитую "451 градус за Фаренгейтом": "Кольоровим не подобається книга" Маленький чорний Самбо ". Спалити її. Білим неприємна" Хатина дядька Тома ". Спалити і її теж. Хтось написав книгу про те, що паління призводить до раку легенів . Тютюнові фабриканти в паніці. Спалити цю книгу. Потрібна безтурботність, Монтег, спокій. Геть усе, що породжує тривогу. У піч! "

Джордж Оруелл у далеких 40-х малював антиутопію "1984", а намалював практично наші будні початку 21-го століття: "Буде продовжувати щоденник або не буде - різниці ніякої. Поліція думок і так і так до нього добереться. Він зробив - і якби не торкнувся паперу пером, все одно зробив би - абсолютний злочин, що містить у собі всі інші. Думкозлочин - ось як він називається. Думкозлочин не можна приховувати вічно. вивертатися яке той час ти можеш, і навіть не один рік, але рано чи пізно до тебе доберуться".

До речі, останній експеримент із запущеним 1 листопада сайтом Роскомнадзора під назвою "Єдиний реєстр заборонених інтернет-сторінок", куди по благому задуму авторів цієї ініціативи повинні були потрапляти лише сайти, що пропагують наркоманію, педофілію і суїцид, підтвердив усю абсурдність боротьби за обмеження інформації. Здавалося б, три благі мети, з якими покликаний боротися цей реєстр - абсолютне зло. Однак, у перші ж дні роботи під заборону потрапили Луркморье, Рутрекер та Лібрусек. Одні з найбільш популярних і корисних сайтів російськомовного та україномовного сегменту інтернету. А це ж тільки початок. Пізніше заборонять усе, що підпадає під формальні ознаки, наприклад розповіді про Шерлока Холмса - він же постійно курить опіум. Книгу Роберта Льюїса Стівенсона "Клуб самогубців" і знятий за нею чудовий радянський фільм "Пригоди принца Флорізеля". "Лоліту" Набокова і навіть "Тараса Бульбу".

Можливо, хтось подумає, що я перебільшую і здоровий глузд не дозволить спеціально навченим чиновникам північного сусіда перейти межі розумного. А я заперечу - пісню "Каскадери" групи "Земляни" Дорогоміловскій районний суд м. Москви адже зміг визнати екстремістською (пункт 794 Федерального списку екстремістських матеріалів Мін'юсту). Так що слідкуйте за оновленнями.
P.S.: з огляду на те, що "вітчізняні" геноциди нації та кровосісі постійно передидирають законодавчі ініціативи рівнічного сусіда, особливо ті, які стосуються "закручування гайок" в законодавстві та закріплення існування правлячого режиму - не здивуюсь, якщо подібні "ініціативи" будуть прийняті і в Україні. Адже ж Сабачьнік, слідом за Ерефією узявся обрізати шкільну програму, "забракувавши" безліч класиків. Під опалу пришелепкуватого "міністра" потрапили не лише твори про Голодомор, але й Вальтер Скотт, Радіщєв та Лермонтов...

Ілюстрація "Журналістів без кордонів": Цензура викривляє реальність)))
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.