Додати запис

Відкрилася онлайн приймальня «Захист прав споживачів»


Ні для кого не секрет, що кожного дня ми з Вами змушені придбавати в магазинах товари та послуги і досить часто стикаємося із проблемами, які виникають в процесі здійснення покупки. Більшість спорів, які виникають між продавцями та покупцями зароджуються у зв’язку із незнанням сторін своїх прав і обов’язків. Не завжди держава може ефективно та оперативно вирішити проблеми споживачів та підприємців, що надають послуги чи продають товари.

Саме для сприяння в реалізації прав споживачів створено Волинське обласне громадське об’єднання «Асоціація захисту прав споживачів». Крім того варто зауважити, що наша організація не є такою, яка захищатиме лише права споживачів, а вона повинна виступити регулятором відносин між споживачем та продавцем. Суб’єкти господарювання також можуть звертатися до нашого об’єднання для отримання консультації, що стосується їх господарської діяльності у сфері захисту прав споживачів.

Повідомляємо, що із грудня 2012 року за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 67а буде працювати громадська приймальня ВОГО «Асоціація захисту прав споживачів», де кожен споживач, продавець, надавач послуг зможе безкоштовно отримати консультацію що стосується їх прав та обов’язків у сфері захисту прав споживачів.
Телефон для консультацій: 050 378 18 11
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 35
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас Чорткрві в фотосалоні "Фуджі" працівники продать неякісні товари підробки.Ведуть себе з професійними репортерами по хамськи.Там працює чудік Андрійко за те,що я хотів повернути несправний фотоапарат вдарив мене в лице і сказав,що я зараз вишву швидку допомогу.Я ледве встиг звідти вибратись вони всі напали на мене і хотіли мене забити це якесь середньовіччя.Таж товар модна повернути на протязі 14 днів з моменту продажу,а воно кинуло мені фотокамеру в чоло і послало кобилі під фіст.Я працюю в редакції газети "Голос народу" і в них деколи печатаю потки і вони собі роблять копії з моїх флешок і погрожують мєнтурою.В них підприємець Іваненко М.П. тримає лавочку чеків не дає намахує на якості і ще тварина погожує швидкою каретою.Само слабе і робить з мене чудачка коли я требує чека за товар,а потім ще погрожує розправою за неякісний фотоапарат.Залишаю Вам номер телефону 0509184298 допоможыть Фреймут Ольга приъдьте з перевыркою.
Відповісти
Добрий вечір у нас така проблема поламався ноутбук і ми здали його у ремонт ще у травні і вже грудень але вони ще незробили що ви нам порадите .
Відповісти
в супермаркеті Салют На Соборності22 купила 21.02.15 Хлібці-виробник ТОв "Стимуллайф",яке знаходиться в Луганську.Чому тоді ми купляємо товар сепаратистів, а їм везуть гуманітарну допомогу з усієї України?
Відповісти
Доброго дня
Я працюю великій компанії продавцем техніки
Із правами споживачів ознайомлений
Запитання таке:
Купував в продуктовому магазині цигарки які вартують 15 грн в усіх магазинах.
Цінника на товарі не було, продавець взяв коробку в руки, подивився віртість, яку вказує виробник і днмонстративно на калькуляторі щось порахувала.
Я запитав чи рахує згідно курсу долара???
Вона мені по хамські відповіла, що просто додала 5% до вартості.
Які я маю права в наступній покупці в цьому магазині???
Відповісти
9.05.2015. в супермаркеті *Салют*(Соборності22) м Луцька о 11 годині зустрілась з хамством і небезпекою для життя дитини. Працівник вивозив на зал переповнену покладь з пивом.Моя дитина побігла за цукерками- працівник встиг відреагувати зупинився,внаслідок чого-розбиті пляшки,перелякана, облита пивом дитина. Я думала ми маєм право на безпечне і вільне пересування магазином, а для вивозу товару є якісь норми безпеки-помилилась, оскільки адміністрація замість очікуваних вибачень подарувала звинувачення. Я-постійний клієнт(номер картки15421)залишила обраний товар в магазині і з зіпсованим настроєм розсуждаю про права. Таблички при вході *Вхід з Дітьми заборонений* немає!!!-і те що дитина рухається -нормально, а те що тєлєжка переповнена і ПЕТ пляшки стоять всередені, а скло скраю-НІ! Покупці в залі-значить повинні бути якісь правила безпеки, чи може великих магазинів це не стосується. Це добре,що дитина(4роки) не порізалась,а но його місці могла бути Ваша малеча.Задумайтесь і бережіться. Вибачень,мабуть, не дочекатись, а був хороший магазин-день у день скуплялись на 100-200 гривень...
Відповісти
9лютого 2015р.мий син купив телефон LG-X135 у Вол-Волинському вул.Ковельська 12(37)КСУ тов"гараж мобайл груп".30.07.15 телефон був у ремонти (зависав,погано працював).05.08.15 телефон знову почав виснути.Здав у ремонт знову. Сказали будут ремонтувати 35 днив. Пишов у Вол-Вол.виддил захисту прав споживачив -не зреагували нияк. Телефон больше у ремонти ниж на руках.
Відповісти
Купили з подругою в магазины Pro Stop, в м. Луцьку, вул.Лесы Украънки, помаду та блиск, які виявилися зіпсованими, з різким неприємним запахом. Нам відмиовилися повернути за них гроші або поміняти на іншу продукцію, мотивуючи тим, що нам усе здається. Подруга покористувалась помадою і в неї було отруєння. Мазагин торгує зіпсованим товарому великому масштабі. Які міри можна прийняти в такому випадку?
Відповісти
Здравствуйте,я к вам за советом. Приобрел планшет в магазине "Фокстрот" 4.01.16,в тот же день принес его обратно в магазин,по причине обнаружения заводского брака(дисплей отсвечивал белым оттенком),принимать отказались,сказали прийти на следующий день,по причине отсутствия сервис-менеджера. Придя 5.01.16 при возврате планшета,я сказал что обнаружил заводской брак и попросил вернуть назад деньги за покупку,мне было отказано в возврате денег и ничего не было предложено на обмен,в итоге отправили на сервис и экспертиза подтвердила неисправность дисплея(подлежит замене). Вопрос к вам как к специалисту:при получении даного планшета после сервис-ремонта,могу ли я потребовать возврата денег за этот планшет? Или же приобрести дороже,доплатив определенную сумму? С уважением,Михаил.
Відповісти
Виникла проблема, була втрачена бонусна картка 'Салют'
Відповісти
У нас в Луцьку біля 5 школи є невеличке пивне кафе мій чоловік вчора з другом зашли випити пива,вони відмовилися наливати сказали що вони пяні,це було смішно,вони були чу чуть випивші ,він попросив надати книгу скарг та пропозицій вони відмовляли потім дали як мій чоловік заглянув він їх запитав чому ви не реагуєте ні на яку звернення,вони промовчали,натомість налили пива,і викликали нашу поліцію, пояснили те що він хуліганив ст.173 кодексу України,а він даже не матюкнувся і не погрожував в чому тут правда ,підскажіть що робити

Відповісти
Доброго дня.у мене така проблема,я взяла в кредит планшет а на наступний день повернула,в магазині комфі в порт сіті.вони мене обманули повернули в банк тільки 2200,а 640 гривень вісить на мені та ще 140 гривень перший внесок не повернули.я не розумію що це за лохотрон.що мені робити?
Відповісти
У магазині " варшавський"( у маг. дитячих іграшок на1 поверсі)зробили покупку дитячого басейну за 320грн., при покупці якого не було сказано,що басейн надувається водою,а не повітрям як зазвичай... Прийшли щоб зробити ОБМІН на інший,бо вибирали з двох( на той момент 2-й коштував 410), директорка з горем-пополам "дозволила" обміняти, але вартість іншого басейну уже 558грн... Прийшлось міняти,бо гроші вертати не хотіла. Так скажіть це,що за моральний збиток накрутка,чи що??? Обурена сильно.Зрозуміла одне-клієнти для цієі "людини" НЕ ВАЖЛИВІ
Відповісти
У ТзОВ"Волинська фiлiя комп"ютерної академiї шаг" я сьгоднi зiткнулась з справжнiм шахрайством.Я прийшла на 13.00 на заняття,як було узгоджено,а секретар повiдомляє,що занять не буде,бо викладач захворiв.Що буде придумано на наступний раз невiдомо.
Відповісти
Доброго дня в мене склалася така ситуація! я купив новий сенсорний телефон, буквально через дня 4-5 він поламався. Янього відніс до магазину росказав в чому несправність, взяли телефон і сказали чекати протягом 14 днів, а замість нього дали пользуватись простого телефона за 200 грн! я прийшов через 14 днів і мені сказали що нього немає ще. Сказали що по закону він може лагодитись 45 днів! це так??? Я сказав що мені той телефон не потрібен вже, бо навіщо мені телефон який проробив 5 днів. Кажу повертайте мені гроші, або новий телефон. В відповідь я почув що гроші вже не можна повернути і щоб я ждав 45 днів. Зараз пройшло вже 25 днів! Порекомендуйте мені будь-ласка що можна зробити в такій ситуації!!!!!
Відповісти
Доброго дня! У ковелі в магазині одягу я купила джинси білого кольору. Після першого прання на поясі, по карманах (по швах) стали п ятна рижого кольору. Після покупки пройшло 10 днів. Повертати гроші магазин відмовляється. Підкажіть будь - ласка як мені вчинити...
Відповісти
Доброго дня!У закладі громадського харчування "Сніжинка", нещодавно мене покусали комахи, які живуть у лавках з дерева на літній терасі, я маю фото докази того,що лавкана якій я сділа у дирках і порохні, дерматит страшенний на стегнах, лікар підтвердив, що укуси комах зробили такий вплив на шкірний покрив. Я просила відшкодувати вартість ліків, але нажаль власник мені відмовив.... Я вважаю, що маю право на безпечний відпочинок, крім того знаходжусь на 17 тижні вагітності...
Відповісти
Доброго дня! Я купив кухня в магазині Гермес, на кухню мені дали гарантію на 1 рік, кухню вони складали самі більше як пів року, шуфляди мають бути з доводчиками але ці доводчики не працюють, сказали написати мені заяву і вони повернуть мені гроші за доводчики, але пройшов місяць так вони і не дзвонили, я підійшов до них вони сказали що не повернуть гроші за доводчики. На руках в мене є договір. Підскажіть що мені робити.
Відповісти
Досить оригінально працює магазин Бегемот,що на Лесі Українки 35а у Луцьку: без куточка споживача,без реєстраційних свідотство і сертифікатів відповідності.На вимогу покупця надати книгу скарг продавець категорично відмовляється,мол скаржтесь куди завгодно,у нас все схвачено.Обслуговування тут йде агресивно,з позиції сили,клієнтові відмовляють в отриманні достовірної інформації про товари і підприємця,натомість примушують купити непотріб.
Відповісти
В смт Любешів в магазині Люкс придбала батарейки sony в дитячий шізлонг, ще при покупці покупець хамила, кричала і вела себе не адекватно. І як на зло батарейки не підійшли. Вирішила обміняти на потрібні(упаковка була не ушкоджена у використані не були), на що мені продавець не вічливо заявила, що вона не хоче обмінЯти...
Відповісти
Доброго дня у нас така проблема місяць назад зад замовили шафу-купе,обіцяли привезти через 2-ві неділі,а тут затримали до місяця,привезли шафу 13.10.2016р о сьомій годині вечера ми з чоловіком почали помаленьку зкладати,немає до її ключа,коли склали до ночі виявляється,що це зовсім не та шафа,немає поличок не той трошкі колі.Так як у п'ятницю була Покрова то ми не пішли сваритись,пішли у суботу,вони подивились по своїм паперам,так нам привезли не нашу шафк,а чиюсь,сказали не переживайте обміняєм у понеділок і все буде добре,ви зкладіть ту шафу так як вона була.Ми прийшли зклали чекали понеділка так до нас ніхто і не позвонив,сьогодні заходжу вони мені відповідають що ті люди не хочуть віддавати шафу,то ми вам привезем полички і все.Там не тільки полички там скрізь дирки потрібно нові сверлити.Сьогодні мій чоловік їде на дві неділі у нас квартира 12м2,двоє маленьких діток,скрізь речі тай ще ця шафа посеред кімнати,а там зеркало.......Підскажіть,що мені робити,я хочу свою нову шафу а не переробляну.
Відповісти
Доброго дня,
Підкажіть будь ласка, які права та обов’язки має виконавець при виконанні післягарантійного обслуговування техніки?
Мені принесли техніку на ремонт (витяжку). Після діагностики я виявив, що потрібно замінити двигун. Клієнт попросив спробувати реставрувати старий двигун, що було зроблено. На виконану роботу даю гарантію 1 місяць, але через два дні клієнт знову до мене звернувся (двигун знову поламався) провести повторний ремонт двигуна. Звинуватив мене, що я йому зламав двигун і щоб я його полагодив або купив новий (за свої гроші). Двигун полагодити з технічних причин неможливо, купити новий клієнт відмовляється. Пропоную повернути кошти за ремонт, клієнт відмовляється і вимагає щоб знову йому лагодили двигун або міняли на новий за власний рахунок.
Прошу підказати, що мені робити в даному випадку?
Відповісти
Доброго вечора.
14 січня я придбала телефон в магазині "Ельдорадо" з своїм батьком. Так сталося, що під час покупки нам нав'язали платні послуги, які не влаштовують і взагалі не потрібні мені, тому що вистачпє безкоштовних програм. Якщо конкретніше то це був пакет налаштувань програм за 2 000 грн. Не надавши вичерпний перелік послуг. Також договір на ці послуги був записаний на моє ім'я, хоча я є неповнолітньою, мені 16 років. Підписи на договорі ставив мій батько. Чи можна це оскаржити та повернути гроші?
Телефон коштував приблизно 3450. А в кінці прийшлось заплатити 5450.
Відповісти
Купили телефон через 13 днів почав глючити. Ще через три остаточно вийшов з ладу. Завезли назад в магазин ще 16 лютого. Сказав продавець що телефон списаний. Чи зобовязаний продавець повернути гроші?
Відповісти
Придбав телефон, він вже тричі був в СЦ, з'явився дефект в четверте. Всі 4 дефекти різного характеру. Чи можу я обміняти даний аппарат, або повернути за нього кошти, якщо експертиза вкаже на мою непричетність. Чи можу розраховувати тільки на гарантійний ремонт?
Не хочеться після закінчення гарантії кожних два місяці оплачувати самостійно ремонти...
Відповісти
Добрий день я купила телефон самсунгj1ace, ще на гарантії і він в мене навіть не падав а г люче і пише що недостатньо пам'яті коли все оновлюється чи мені можуть другий телефон дати???
Відповісти
купив несправний телефон в магазини Нововолинська 4 дни тому нехочуть повертати кошти у Нововолинський служби сказали що ничим НЕ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ куди звернутись.
Відповісти
доброго дня в мене така ситуація....я купила телефонв магазині Жжук на вул.Лесі Українки 19.03.17 прокористувалася 9днів і перестав реагувати сенсор,я приїхала в магазин мені не захотіли робити заміну, тому що була незначна ледь помітна подряпина на крашці.І ще після покупки я заміти спалх якісь не такій ніби припаяний,але недала цьому значення.Забрати телефон на сервіс 28.03.17 і до цьго часу не повернули...сьогоді 12.05.17 я до них звоню,а вони мені повідомляють що мій телефон на сервісі виявили не гарантійним...коли гарантія на рік. Підкажіть мені робити???
Відповісти
Добрий день. Таке питання: купила вчора (15.05.17р) донечці горшок і він для неї ну дуже великий. Чек маю.Чи можу його повернути? (Сьогодні 16.05.17р)
Відповісти
Навіщо неіснуючу ссилку залишати на забутій сторінці?
Відповісти
Я купив через інтернет смарт ТВ який непрацює з першогодня зависає.Відіслав його назад по гарантійному талону (на пів року гарантія ).Єсть пломба .Продавець відмовився забирать на почті .Я знову забрав посилку назад.
Якщо я справлю в майстерській за свій щот і получу квитанцію.То я можу получить компенсацію від продавця ?
Відповісти
в магазині по вулці Відродження,на зупинці 18 школа,немає товарного сусідства.санітарно-гігіїнічні умови порушені.прошу прийняти це до Вашої уваги
Відповісти
Приніс телефон в магазин AppleRoom хотів поміняти з доплатою на телефон з кращим станом корпусу, лишив його на діагностику, мені дали квитанцію, після чого вони мені подзвонили на другий день і сказали що мій телефон не поміняють бо в ньому мережа не ловить, я їм пояснив що я преніс нормальний телефон (оскільки я по ньому говорив в їхній присутності) а вони щось з ним зробили, вони мені запропонували забрати телефон або вони його попробують прошити, я відмовився забирати оскільки я його преніс працюючим, хай вони роблять що хочуть але віддадуть нормальний телефон, після чого вони його прошили, сказали що помилка ''3'' яка відповідає за антену і його потрібно ремонтувати, після їхнього прошивання телефон включається з повідомленням на екрані про помилку, вони аргументують що то через поломку, яку необхідно усунути після чого він почне працювати, але не впевнені що вони зможуть його зремонтувати, я розізлився, лишив їм телефон хай вони його роблять щоб він працював так як до того як я їм преніс, вони кажуть щоб я забрав телефон, бо вони не обіцяють що вони його зроблять. Не знаю що робити?
Відповісти
Допоможiть розiбратись!вчора замовили диван та лишили завдаток сьогоднi вирiшили вiдмовитись та забрати завдаток.нам повiдомили що неможем повернути завдаток весь з1500 тiльки 1000,або чекайте замовлення.Маю право повернути кошти в повному обсязi?
Відповісти
17.05.18Р.придбав нівелір лазерний в ЕПІЦЕНТРІ минуло 5 день перестав працювати .24.05.18р мені було відмовлено в заміні або повернути гроші.
Відповісти
У м.Луцьк після відвідування салону краси Мія я не отримала жодного результату від процедур які провела косметолог Марія Кухарук причому за чималі кошти.На спробу висловити своє зауваження у відповідь я отримала бурхливі хамські слова та відмову у продовженні процедури.Веде себе ця косметолог Марія дуже зверхньо мотивуючи тим що вона дууже висококваліфікований косметолог. Я тільки можу здогадуватись якої "високої" якості (як вона запевняє) в неї продукція якщо вона дає нульовий результат.В результаті гроші вона собі в карман поклала, назамила і сказала прощавайте.Лишайте будь ласка ліцензії таких "спеціалістів-косметологів" які підло обманюють клієнтів і при цьому ще й хамлять.
Відповісти