Додати запис

Директор ДІКЗ в м. Луцьку П. Рудецький шантажує ЗМІ

Директор Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку П. Рудецький шантажує засоби масової інформації, які опублікували інформацію про нездорові тенденції в заповіднику.

Одного ранку роздався дзвінок. Телефон висвітлив прізвище нинішнього директора ДІКЗ Павла Рудецького. Якщо чесно, були здивовані дзвінку та ще й в вихідний день. За майже десяток років роботи П.Рудецького в відділі охорони культурної спадщини Волинської ОДА, він ніколи не телефонував на мобільний. Тай взагалі за час оголошеної нами справжньої війни за збереження культурного спадку Волині, чиновники не дуже спішили до будь якого діалогу. Враховуючи на щойно підняті веб-порталом Volyn Times спільно з Комітетом захисту національної спадщини ГРВ чергові проблеми і нездорової тенденції в ДІКЗ, які знову почала проступати в Старому місті, ми припустили, що дзвінок може бути пов’язаний саме з цим. Ми надіялись, що наша розмова буде конструктивною, адже після обрання пана П.Рудецького новим директором, ми, хоча і не мали ілюзій щодо цього екс-посадовця, все ж особисто запропонували йому повну підтримку його починань, сподіваючись що наш досвід і компетентність в питаннях заповідника стануть йому до пригоди. Проте вже його перші фрази «вбили нас наповал». Свою розмову екс-чиновник Волинської ОДА, відразу почав з претензій до опублікованих нами нещодавно матеріалів про ситуацію в ДІКЗ і з заяви про те, що «він має «компромат», який він використає, якщо ми будемо заважати йому працювати»… Далі пішов перелік відвертого абсурду, який, як було заявлено, йому вдалось зібрати, за допомогою своїх друзів (мабуть горезвісних забудовників Старого міста авт.). Погрожував шановний пан і нібито «близькими йому» джерелами з СБУ, які нібито мають розібратись з нашим виданням і організаціями, що є його засновниками. Смішно було слухати цю відверту маячню нездорової фантазії посадової особи, яка доходила до таких меж, за яким абсурд видавався казкою… Вислухавши реп монологу, який тривав добрий десяток хвилин, ми з усмішкою порадили шановному панові обов’язково подати наявну в нього інформацію до правоохоронних органів, а вразі її не підтвердження, зустріти нас в судах нашого рідного волинського краю, де разом і послухати запис його шантажу.

Після цього неприємного дзвінка, ми все ж зробили паузу ввічливості, давши час на переосмислення можливої власної необачності і гарячковості з боку посадовця. Проте жодних вибачень та роз’яснень так і не отримали. Дане питання було публічно підняте на засіданні Консультативної ради з питань збереження культурної спадщини Волинської ОДА, на якій був присутній начальник управління культури ВОДА пан В. Лисюк і особисто пан П.Рудецький. Проте жодного реагування з боку обох посадовців так і не відбулося.

Будучи принциповими противниками чиновницького свавілля і хамства, ми прийняли однозначне рішення по цій ситуації. Тож зважаючи на спробу відвертого тиску даної посадової особи на наше видання і його засновників, ми з звертаємось до відповідного комітету Верховної ради України з питань свободи слова і засобів масової інформації, журналіських спільнот та правоохоронних органів, для надання правової оцінки погрозам і незаконним діям офіційної посадової особи, а можливо і осіб, що не входять до їх посадових обов’язків, які мають нахабство шантажувати і втручатись в діяльність нашого видання і його засновників. Ми також звертаємось до керівництва СБУ у Волинській області з проханням дати пояснення озвучених паном П. Рудецьким фактів, щодо законності можливого збору інформації про наше видання і його засновників працівниками цієї шанованої нами структури.

Зважаючи на достатній рівень поінформованості і для більшого розуміння ситуації що виникла, ми готуємо низку ґрунтовних журналістських розслідувань та офіційних звернень в правоохоронні органи, щодо діяльності цього чиновника, який багато років відповідав за охорону пам’яток на Волині. Про безліч фактів зловживань і недбалості, що призвели до серйозних втрат до державного бюджету і знищення об’єктів культурної спадщини та ще багато про що, читайте, слухайте та дивіться в наших матеріалах і матеріалах наших колег з волинських і всеукраїнських видань.

Слизька дорога беззаконня протоптана попередниками, що манить наживою, часто буває більш привабливою, чим вузенька стежка закону і професійності, яка вимагає постійних зусиль. Кожен робить свій вибір. Пан директор його зробив. Ми лише завершимо його логіку.

Передруковано з VolynTimes
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чомусь уже не дивує хамство вчорашніх чиновників, які дивним чином опиняються у кріслах директорів знакових музеїв та заповідників! Замість того, аби самим шукати діалогу, підтримки громадськості, радитися як вирішити проблемні моменти, вони головними ворогами визначають саме журналістів! А потім дивуються, коли після елементарної інформаційної кампанії у них починаються перевірки, які часто закінчуються кримінальними справами і звільненнями...

Це так, до слова. До заповідників довго доходить...
Відповісти
Боляче за луцький заповідник. Йому знову не повезло з керівником. Тільки недавно був скандал з хабарами Рудецького, тепер він шантажує Волинське видання. Куди дивиться Клімчук? Може дійсно його варто знімати? Варто писати Януковичу, бо тут правди не знайдеш. Все продано.
Відповісти
Риба гниє з голови! Ту всю заразу розплодив Лисюк. Сина не виховав, підопічних розпустив. Це все його кадри. Давно пора його гнати в три шиї!
Відповісти
Молодці, що не змовчали
Відповісти
Солідарні з Вашою громадянською позицією. РЕСПЕКТ.
У разі чого - просимо розраховувати на нашу підтримку.
Відповісти
Щого примахались до чоловіка? Ще й 3 місяці не працює. Природня реакція відповідати погрозами на погрози. На другий день, так-звані, ЗМІ (таймс) погрожувати почав що довго не попрацює. От у нього терпець і урвався. А у ангелів підвальних, у самих рильце в пушку. Звідси й контрвипад. Давай мол чорнухи побільше. Якби на Павла реально щось було то прокуратура давно б зайнялась...
Відповісти
Шановне товариство! Настав час конкретних дій!Доки ті "слуги народу" в щент не знищили наше народне,історичне надбання!!!
Привласнюючи собі,різними корупційними схемами те,що особисто їм не належить!Тепер мало просто любити своє місто,за нього потрібно боротися!!!Земля наших предків належить нам,а не
олігархічній зграї ненаситних шакалів!!!
Відповісти
пана Рудецького не "обирали",бо він не міський голова чи депутат,а його призначали,звідси і послушаніє тим,что його призначив.Просто, будьте точними навіть в дрібницях.
Відповісти
Заміна злодія Рабана Рудецьким - найгірший варіант зі всіх можливих. Ніяка людина, ніщо і нікого собою не представляє. Нікчема. А писати треба Не "роздався дзвінок", а пролунав".
Відповісти
Про Рудецького. До нашого берега завжди припливе як не лайно, то тріска.
Відповісти
Знаємо як Рудецький, коли працював в білому домі, "чесно" вирішував питання в нас в Любомльському районі. На пам'ятках археології вже стоять хатки бізесменів. Бабло Аркадійович привіт із Любомля!
Відповісти
Клімчук спеціально знищує нашу українську спадщину. Вже скільки писали, говорили. А віз і нині там. Тільки гроші відмивають! А тих адміністраторів нема чого пускати в заповідник. То Мартиняк свою матір впхнув, то Голєви хати будують. Де наші партіоти? Чи вже геть не стало?
Відповісти