Додати запис

«Я паркуюсь як урод» у фінів звучить як «я паркуюсь як русскій»

Поїздка закордон для петербуржців, це те ж, що у вихідні на дачу змотатися. До кордону з Суомі рукою подати, якихось півтори сотні кілометрів. Місцева краса туристів вже не приваблює - надивилися. Тому там постійно скуповують якісніший та навіть дешевший товар.



Фінам, здавалося б, жити та радіти, економіку країни заїжджі російські піднімають, роздріб росте не по днях, а по годинах. У маркетах навіть за рублі торгувати дозволили. Але проявився і побічний ефект - типове хамство дарагіх рассєян на дорогах. Жителі країни тисячі озер терпіли-терпіли, та й не витримали - почали війну проти заїжджих автомобілістів, які плюють на правила паркування.

Знімки «російської стоянки» збирають на спеціальному блозі - http://njetparkering.blogspot.fi. Створив сторіночку житель прикордонній Лаппеенранта.

- Свій блог я присвячую туристам з Росії, не здатним правильно припаркувати свої автомобілі, - пояснив він. - У моєму рідному місті наплив росіян настільки великий, що стоянка вже стала реальною проблемою. Якщо ви раптом виявите на знімках себе, сподіваюся, наступного разу у вас вийде припаркуватися краще.
Сайт запрацював в серпні, зараз там красуються близько сотні знімків. Найбільша активність припала на вересень - 27 порушників. Найспокійнішим видався листопад - всього десять фотографій.

- Для зручності на сайт можна завантажувати кадри через спеціальний додаток на андроїд, - похвалився творець ресурсу.

Чогось неординарного петербурзькі водії на цьому ресурсі навряд чи знайдуть.

- У нас таке повсюдно зустрічається, - чи то з гордістю, чи то з іронією зауважив петербуржець Роман Зайцев. - Кілька днів тому на парковці одного з гіпермаркетів якийсь особливо талановитий водій машину взагалі на проїзді залишив. І нічого, ніхто не обурювався.
Трохи за лінію заїхав, чи зайняв стоянку для інваліда - це вже дрібниця. Є оригінали, які примудряються одну машину відразу на чотири місця запхати! Або наперекір логіці, там, де всі машини стоять перпендикулярно тротуару, примостити свою легковик паралельно.

«Я думаю, їх треба штрафувати як слід, - вважає один з коментаторів Bare. - Відразу двох зайців уб'ємо, їх покараємо, і місцевий бюджет поповнимо ».

«Було б здорово, якщо кілька людей поставили свої машини так близько, щоб ці порушники не могли в свій автомобіль потрапити, - пропонує інший користувач. - І нехай мучитимуться кілька днів. Ну, або кілька годин, принаймні ».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще б показав, як у Києві паркуються свідомі українці.
Цитата (мовою оригіналу): "В чужом глазу соломинку мы видим, в своем не замечаем и бревна".
Відповісти
Там-Там, Старий та Новий ринки, ЦУМ, Вінниченка... - бери фотік і на сайт, буде не гірше, ніж у фінів.
Відповісти
Iнколи краще жувати, нi писЯти.
Відповісти
можливо ці жовчні пісюльки були би доречними якби не кілька якби: сучасні кровосісі і геноциди нациі, згадані жовчниками, - не є українцями, ні етнічно, ні культурно, ні по крові. Представляють вони лише окупантське кодло, яке рясно обсіло всі корита влади та гешефтні місця.
А тому пащекування нешановних дописувачів розцінюю лише як невігластво, приналежність до цього окупантського кодла або ж, тьху-тьху - приналежність до секти Коніновічєй))))
Відповісти
Хлопче, тобі вже час перевіритись у вузького спеціаліста з вищою медичною освітою. Жовчі в тебе самого через край, та і психичний стан викликає певні асоціації.
P.S. До комуністів ставлюсь аналогічно, вищезгадана секта - клініка повна.
Відповісти
прикол в тому, що і нас - українців, вся Європа бидлом і циганами називає. І є за що.
Відповісти
У человека однозначно с головой не лады. Иди на работу, как все нормальные люди и некогда будет тебе хер...й заниматься.
С твоим образованием и "интеллектом" только в дворники и будешь первый в Луцке национальносвидомый дворник философ!!!
Відповісти
камсамол - ти сам то працюєш? чи штани на ковельській протираєш?
Відповісти
ти диви - комуняка вилізло захищати свого господаря. І не соромно тобі кремлядських карликів захищати, комуняко?
Відповісти
Схоже сєкта коніновічєй вилізла зі схрону. А казали, що ті тварини поховалися в передчутті кінця світу, вірніше кінця їх правління...
Відповісти