Додати запис

Йолка-палка

Зимові свята промайнули швидко, і китайці вже почали підвозити в Україну сувенірку на День Валентина та 8 Березня. Зазвичай тільки напередодні оцих ефемерних свят українські чоловіки задумуються: куди подіти новорічну ялинку? «Хроніки» цікавилися, як народи світу весело і нетрадиційно позбуваються хвоїнки.


Німці викидають ялинки в Польщі – без попередження й о четвертій годині ранку.

Росіяни їх не викидають, а просто виставляють Україні рахунок на 7 мільярдів доларів за те, що вона не забрала їхніх ялинок.

Хитрі, але бідні словаки заносять у хати свято лише 10 січня, після того як його викинули чехи. Китайці примудряються зробити з однієї ялинки італійський спальний гарнітур.

Американці щороку вибирають нову мусульманську країну, якій негайно потрібні демократичні ялинки, і відправляють їх у супроводі піхоти, авіації та флоту.

У Франції дорогі й розцяцьковані ялинки, які не задоволені тим, що їх довго не викидають, зазіхають на російське громадянство.

Наприкінці січня естонці згадують, що треба поставити новорічну ялинку.

Молдавани ялинок не викидають, а знову садять або ж прикріплюють скотчем до пенька.

Греки просять у Євросоюзу ще 250 мільярдів євро на утилізацію новорічних ялинок. Якщо європейці їх не дають, то елліни підпалюють святковою хвоєю кортежі делегації Євросоюзу.

Білоруси чекають щорічного звернення Лукашенка, який повідомить дату і час викидання ялинок. Загалом усі білоруські ялинки йдуть на сірники, які потім годі запалити.

Жителі Андорри викидають ялинки просто через паркан, у сусідню Францію чи Іспанію.

Роми Закарпаття роблять з ялинок тирсу, пакують її у блискучі торбинки й везуть до Львова під виглядом кави. Львів’янам подобається.

Бразильці свої ялинки відправляють грати за футбольні клуби України та Росії.

Ямайці – розпродують у сірникових коробочках, по 50 грамів.

Горді шотландці, щоб зайвий раз продемонструвати свій незалежний характер, позбуваються новорічних дерев ще вранці 31 грудня.

Українці про ялинки віднедавна говорять з великим пієтетом, але пошепки, бо деякі вінки з йолок оголошено у розшук. Янукович дотепер дивиться на ялинку у своєму кабінеті й боїться її увікн…умикн... А Микола Азаров не може викинути ялинку, бо ніхто не розуміє, що він хоче, коли просить «вібрісіти їлку».

На «Різдвяних зустрічах» Пугачової ялинку викидають разом із співачкою Йолкою.

А на Свято розбирання луцького тріо ялинок мера вдягають у помаранчевий стрій комунальника і дають у руку відро зі сміттям. Першу коробку з кульками та гірляндами Микола Романюк завантажує урочисто – із заступниками та знімальною групою ВТ. Як дослідили журналісти, в іграшках – передвиборчі листівки Палиці та рекламувки ПриватБанку.

Ялинку з «Буратіно» цього року складали вночі, із посиленою охороною «Беркута» та під наглядом пожежників. Так воно спокійніше…

Шоумен Віталій Іваницький підбирає у луцьких дворах усі викинуті ялинки і влаштовує Фестиваль Йолок. Фантасмагоричне видовисько збирає дві сотні безхатьків, які в парку спалюють ялинки і смажать на вогні спонсорські сосиски.

Ялинку у відділі земельного кадастру зазвичай відшкарубують бульдозером – на свята там її рясно поливають шампанським і підгодовують добривами-цукерками, тож їхати у Брище колишній красуні не випадає.

Юні комуняки Волині викидають після свят самі стовбури ялинок, бо Кононович у новорічну ніч обрізує їм гілки, панічно боячись вигуку націоналістів «Комуняку – на гілляку!»

Клімчук свою ялинку тримає весь рік у кутку. Не поливає. І вряди-годи садовить на неї нестаранних підлеглих.

Місько Лісовий, "Хроніки Любарта"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як можна бути таким дауном щоб купити живе дерево на 2 тижні а потім викинути???!!!
Відповідь проста. Треба бути уКРАЇНЦЕМ.
Відповісти
прикольная статейка.
Відповісти