Додати запис

СПОВІДЬ КОЛИШНЬОГО ПСЕВДОБАНДЕРІВЦЯ


На ім’я голови сільської ради села Н. Заліщицького району зі Східної України надійшов лист такого змісту: «Я - колишній солдат спецгрупи НКВД, яка під маркою бандерівців у 1944-1945 рр. проводила масові вбивства невинних людей на Тернопільщині. Наша група позбавила життя не один десяток людей, яких ми вбивали ніби за симпатії до совітської влади. І ось нині, на схилі літ, стоячи над могилою, хочу висповідатись, розповісти правду, хто насправді проводив оті криваві акції. Мені привиджуються ті нещасні, які просили в нас пощади, але пощади їм не було... Часто у снах чую крик чотирирічного хлопчика: «Не бий мого татка!!!». Він вирвався із рук нашого старшини, при тім укусив його за палець. Тоді старшина вхопив хлопчика за ніжки і з усього маху вдарив об стінку головою… Мозок із розбитої голови дитини бризнув по хаті - на нас, на наші руки, на обличчя. Я за той час розстріляв двох сестричок 10-ти і 12-ти років. Вони заціпеніли від жаху і навіть не розуміли, що відбувається. Батько і мати на колінах благали нас, щоб ми пощадили хоча б дітей і теж не розуміли, за що їм така кара - просили: «Хлопці, схаменіться, ми ж ні в чому не винні...» (вони думали, що ми - бандерівці). А ми звинувачували їх у тому, що їхні старші два сини пішли на фронт. Хоч ми добре знали, що людей призовного віку забирали силою, не питаючи, хоче хтось іти на війну чи ні. Таких випадків було багато, але мені запам’ятався особливо оцей. Голос того хлопчика: «Не бий мого татка!». Зойки нещасних сестричок та їхніх батьків останнім часом переслідують мене вдень і вночі. Пішов я у церкву і висповідався. Старенький священик зблідлими вустами прошепотів: «Сину, великі твої гріхи, але оскільки ти каєшся і тебе змушували скоїти такий гріх твої командири, я, як священик, можу дати тобі розгрішення. І дам, але тільки тоді, коли ти напишеш у ті села, де ви проливали невинну кров, та ще й під чужу марку». Я знаю, пане голово, що цього люди не простять мені ніколи - надія тільки на Бога. Адже ішов я убивати людей не сам від себе. Це вони, наші командири-чекісти, змушували нас. Завжди, коли ми, солдати, відмовлялися когось убивати, погрожували: «Хотітє бить чістєнькімі?!! Расстреляєм саміх как собак!!!». Ми боялися один одного і ніколи поміж собою не обговорювали свої вчинки, навіть під час пиятики. Але коли через якийсь час наш старшина по необережності сам у себе вистрелив з автомата і в муках помер, ми мовчки переглянулись, і я подумав: «Оце тобі, гаде, за тих невинних людей, за того хлопчика...». Хоч у самих теж руки були в крові. Розкажіть, пане голово, усім у селі про мого листа. Хай знають люди, хто насправді знищив їхніх сусідів. Не бандерівці, ні!!! Це ми, чекісти, так криваво провокували наших людей. А винна в тому сатанинська, кривава, совітська влада...

Р. S. І треба ж, головою сільської ради був якраз син одного із братів, що пішли 1944 року на фронт, батьків яких, сестричок і братика було знищено нелюдами-чекістами у березні 1945 року. Ридав, читаючи листа, голова, і в розпуці бив кулаками об стіл. У неділю пішов до церкви і на сповіді покаявся за свій гріх, що протягом багатьох років він і його родина носили в серці образу та гнів, що проклинали невинних героїв-повстанців, які полягли у боротьбі за волю України і до смерті їхньої родини, як нарешті з’ясувалося, не мали ніякого відношення. На сповіді ридали обидва - голова і священик.
Розповідь тернопільчанина опрацював
Левко ПАРАЩАК.
Часопис «Прикарпаття», 30 квітня 2005 р.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редактору .Перепрошую , все владналось . техніка теж іноді глючить , розумію .
Відповісти
Бред и дещёвая пропоганда редактора-Бычука!
Відповісти
Ти і твоє життя - брєд і дешева пропаганда!
Відповісти
проспався вже чи що після восьмого марта?
Відповісти
Васьмое марта удалось))) У Канановічя даже слофф ніцєнзурних нєт))))
Відповісти
Що какановічі язик в сраку втягнули?,сьогодні вже наступила ЕРА НАЦІОНАЛІСТІВ!Піднімаються проти сьогоднішнього режиму всі знедолені і обмануті,всі хто терпів до пори до часу брехню,якій ще ви маразматики підіграєте.Готуйтесь понести покарання,воно вже чекає на вас,як і на інших ворогів нації!
Відповісти
Дурбелики-це вже було в 2004 році-ющенкова істерика.
Всмі його любили, ночевали у наметах-кротчше-ідіоти.
Зараз теж саме... І буде за декілька років теж саме.
"Не сотвори собі куміра". А про це забули.
Відповісти
а чього тільки в одну сільраду лист прийшов, якщо по району людей нищили?
сумнівно якось.
до того автору на момент написання такого листа мало би бути принаймі 79 років (якщо у 18 призвали 1944р, пройшло 61), але, щоб попасти в на роботу в нквд, йому треба було би пройти спецшколу, це плюс рік.
І головне, автор листа ніколи не був в органах нквд і сам лист - липа, бо якби він дійсно служив, то знав би, що звань старшина та солдат не існувало:

Постановлением ЦИК и СНК СССР №20/2256 от 7 октября 1935 г. «О специальных званиях для начальствующего состава ГУГБ НКВД СССР» (объявлено приказом НКВД №319 от 10 октября 1935 г.) были введены следующие категории и специальные звания начсостава:Высший начсостав:Комиссар ГБ 1-го ранга;Комиссар ГБ 2-го ранга;Комиссар ГБ 3-го ранга;Старший майор ГБ;Майор ГБ;Старший начсостав:Капитан ГБ;Старший лейтенант ГБ;Лейтенант ГБ;Средний начсостав:Младший лейтенант ГБ;Сержант ГБ;Кандидат на специальное звание.Звания от сержанта до майора ГБ, несмотря на созвучие со званиями комсостава, фактически были на две ступени выше: так, сержанту ГБ соответствовало звание лейтенанта, капитану ГБ – полковника, майору ГБ – комбрига и т.д. [1] Старшие майоры ГБ были приравнены к комдивам, комиссары ГБ 3-го ранга – к комкорам, комиссары ГБ 2-го и 1-го ранга – к командармам 2-го и 1-го ранга соответственно.
Відповісти
ти дебіле , у 1943 чи 44 році вийшов інший документ про введення цих звань в армії та МГБ-НКВД. Харош совдепію лизати
Відповісти
я діагнозом твоїм не цікавився, не треба було його розголошувати.
Пацанів 18 років у спецзагони не брали, вони проходили спецшколу розвідки і відправлялись на фронт.
І до речі, цей текст гуляє інтернетом, про те жодного скану оригіналу цього "листа-сповіді" немає, чому?
Тому що реальному діду писати листи у 80 років неймовірно складно, а підробку одразу розкусять.
Дешева провокація.
Відповісти
в натурі якась лажа
сусіди старі пенсію получають, то їм просто розписатись проблема, а написати щось чи від руки писане прочитати, то взагалі сусідів кличуть.


Відповісти
А про війська НКВС не чули? Погранці саме такими й рахувалися в ці роки.
Відповісти
І погони тоді ж ввели
Відповісти
ну і питання, що конкретно (дії, факти, позитивні наслідки) було зроблено паном бандерою?
Тільки от демагогії, тіпа, боровся за україну не треба.
янукович також, наприклад, за добробут українців бореться і з корупцією, тільки нічого не міняється, ніяк не поборе.
Відповісти
БРЕЕЕЕДДДД
Відповісти