Додати запис

Смоленгова помста

Тема до Дня захисту споживачів.


Начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг вдається до помсти споживачам, які відстоюють свої права у суді. До видання «Volyn Times» звернувся лучанин Володимир Пархомчук. Він повідомив, що ще в березні цього року звернувся зі скаргою до інспекції на ТзОВ «Нова пошта», яке відмовилося йому віддати грошовий переказ за службовим посвідченням, мотивуючи, що цей документ не посвідчує особу. Посилаючись на чинне законодавство, яке свідчить про протилежне, п.Володимир звернувся за захистом порушених прав у відомство, яке зазвичай має відстоювати інтереси споживачів. Втім, у своїй відповіді Іван Смоленг повідомив, що не бачить підстав для притягнення «Нової пошти» до відповідальності.

Тоді лучанин вирішив шукати правди у Держспоживінспекції України в Києві. Зауважимо, що маючи юридичну освіту, Володимир Пархомчук щоразу чітко формулював свої вимоги, вказував посилання на чинне законодавство, які підтверджували порушення його прав, і надавав усі необхідні документи. Але і в столичному відомстві на його заяву лише «відписалися».
Вирішивши не зупинятися на півдороги, молодий чоловік подав позов до Волинського окружного адміністративного суду, який своїм рішенням від 7.06.2012р. постановив задовольнити адміністративний позов повністю, визнати протиправними дії заступника голови Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Ольги Соколової, яка по суті відмовилася розглядати скаргу громадянина, і зобов’язав її повторно розглянути цю скаргу.



Коли постанова набрала законної сили, до лучанина зателефонував Іван Смоленг і запросив до свого кабінету на розмову. Під час останньої, кілька разів наголосивши, що він депутат, начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області, повідомив, що він витребує інформацію про зарплату за місцем роботи Володимира Пархомчука, представляючи інтереси ТзОВ «Нова пошта», яке нібито звернулося до нього за захистом. Ось яка вийшла розмова: http://volyntimes.com.ua/news/720

Прослухавши аудіозапис склалося неприємне враження про вкрай низький фаховий і культурний рівень посадовців, які покликані захищати наші права. З нього випливає, що ТзОВ «Нова пошта» порушило чинне законодавство, надавши інформацію про особу, не маючи на це підстав. А Іван Смоленг як посадова особа інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області, зловживаючи службовим становищем, перевищив свої повноваження, визначені законом і службовою інструкцією. Витребувавши цю інформацію, він далі використав її на свій розсуд - фактично вдавшись до саморозправи над громадянином, який насмілився оскаржувати дії його відомства. Навіть якби підтвердилася інформація про те, що Володимир Пархомчук – підприємець, (хоча суд і встановив, що це не відповідає дійсності –авт.), то це означає лише одне – пан Смоленг, будучи посадовою особою, депутатом Луцької міської ради і Головою Луцької міської організації Партії регіонів, скориставшись службовою інформацією, вдався до неправових методів тиску на підприємця, нацькувавши на нього правоохоронні органи.

Через кілька тижнів після цієї кабінетної розмови Володимира Пархомчука викликав на аудієнцію старший оперуповноважений з особливо важливих справ ДСБЕЗ УМВС у Волинській області Ігор Бабула. Правоохоронець знехтував вимогу лучанина ознайомити з офіційними документами, на підставі яких викликав його у свій службовий кабінет. Після того, як п.Володимир відмовився надавати будь-які пояснення – посилаючись на 63 ст. Конституції України, міліціянт пригрозив, що складе на нього адмінпротокол.

Зважаючи на всі викладені вище факти, громадсько-політична газета «Volyn Times» звертається до прокуратури м.Луцька з вимогою відреагувати на цей матеріал та дати пояснення, на якій підставі керівництво інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області збирає інформацію про громадян та втручається в їхню діяльність. Ми також просимо УМВС у Волинській області дати пояснення, на якій підставі жителя Луцька було викликано в обласну ДСБЕЗ – та ще й оперуповноваженим з особливо важливих справ Бабулою І.В, та чому цей працівник міліції відмовився показати лучанину заяву, на підставі якої його викликали в УМВС. У випадку підтвердження неправомірності дій посадових осіб міліції, просимо притягнути їх до відповідальності.

Наразі також констатуємо, що інспекція з питань захисту прав споживачів у Волинській області в особі її начальника Івана Смоленга не тільки не знає вимог профільного чинного законодавства, не помічає порушень прав споживачів та не захищає їх інтересів, а й вдається до неправомірних дій – втручається в особисте і ділове життя громадян та зловживає службовим становищем.



Автор Ірина Кунинець

Посилання: http://volyntimes.com.ua/

Р.S. Сьогодні о 16.00 відеочат на «ВН» з начальником інспекції з питань захисту споживачів у Волинській області Іваном Смоленгом!

Досьє:

Смоленг Іван Павлович
Народився 20 січня 1960 року у селі Боремець Млинівського району Рівненської області. Громадянин України.
У 1977 році закінчив середню школу.
З 1990-го по 1996 рік навчався у Московському комерційному інституті, спеціальність – фінанси та кредит, кваліфікація: економіст.
У 2010-му закінчив факультет правознавства Волинського національного університету імені Лесі Українки.
З 1978 по 1980 роки – служба в лавах Радянської армії.
З 1981 працював водієм у Волинському об'єднанні «Зооветпостач», пізніше в Управлінні кінофікації».
З 1994 – експедитор в МП «Літа», згодом – заступник директора ТзОВ «Стиль плюс», а з 2004-2007 року директор ТзОВ «Інтер-Стиль».
З 2007 року – заступник директора з комерційної діяльності ТзОВ «Екопрод».
З 2010 року – помічник-консультант депутата Верховної Ради України Олександра Козуба.
У березні 2006-го та у жовтні 2010 року обирався депутатом Луцької міськради за списком Партії регіонів.
У Луцькій міські раді є членом постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою
З 2008 року є головою Луцької міської організації Партії регіонів.
Одружений, троє дітей.
(Взято із сайту «Твій місцевий депутат».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію