Додати запис

Про липовий благоустрій і порядок міста та про вдавану «любов» мера-гумориста!


Після того,як лучан вразила дивна новина, надана виданням «Волинські новини» : «Луцьк претендує на першість у благоустрої» http://www.volynnews.com/news/city/lutsk_pretenduye_na_pershist_u_blahoustroyi/,такого змісту(коротко): «Обласний центр готуватиметься до участі у конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку». Луцьк змагатиметься за право називатись містом з найкращим благоустроєм та активно готується до участі у відповідному конкурсі. Про підготовку до конкурсу йдеться у Розпорядженні Луцького міського голови Миколи Романюка, що затвердили 14-ого лютого…»,ми вирішили. користуючись нагодою,(чат на ВолиньПост) поцікавитися де в нашому місті градоначальник розгледів такий показовий благоустрій та порядок,задавши питання по цій темі меру:
"Скажіть будь ласка,що спонукало Вас,як градоначальника,подати наше місто на конкурс по «Благоустрою та порядку» до Києва? Адже,наше місто Луцьк,погрузло в жахливих руїнах та в звалищах сміття,..А також,нас цікавить за що платяться чималі зарплати ЖКГ за наш громадський кошт,які проявлять свою повну бездіяльність та безвідповідальність?"
На що отримали від нього таку неординарну відповідь(якщо це можна назвати відповіддю):
"Як же треба не любити своє рідне місто, щоб задавати таке запитання?"
Що ж виходить,щоб до міста
Любов показати,
То потрібно благоустрій
Й порядок вдавати?

Тож, до вашої уваги:
«Любов» у «турботі»,
Що до міста проявив
Мер наш у роботі!
Разом із командою
«Гоп-стоп-фахівець»,
Яка знищує окраси
Луцька нанівець!
Після того як їм місто
Вдалось «відлюбити»,
Про «любов» їхню до нього
Годі й говорити!
Та й іще в такій зручній
Як то кажуть: «позі»,
Що у віршах не опишеш,
Й не розкажеш в прозі!
Та найбільше вони люблять
В місті «деребани»,
Що збагачує успішно
Власні їх кармани!





Ось приміром взяти
Черговий їх «бренд»-
Дали дозвіл будувати
В центрі Діснейленд!



Знову в заповіднику
Зводять барикади!
Нам хватає й Діснейленду
В образі міськради!


Досить вам «любовні оди»
Про місто співати!
Вже потрібно Луцьк з руїн,
Нині визволяти!


























Вам,звичайно,до вподоби
Байдужі лучани,
Бо зручніше при таких
Творити обмани!
Натрусити їм завзято
Декілька байок,
Там дивись, ще й оберуть
На наступний срок!
Але тут, як не крути,
Ви не врахували,
Що не всі на своє місто
Так вже й і начхали!
Ми вже бачили таких -
«Закоханих» мерів,
Які руйнували Луцьк
Гірше мародерів!





Не міняється нічого
Одні і ті ж лиця,
Тай проблеми все ті ж самі
І та ж небилиця!
Може досить вже дурити
Втомлених лучан,
І пора прийшла збирати
Вам свій чемодан!
Й повертатися додому
У рідні краї,
І співати там свої
Про «любов» пісні!
Бо дістала вже лучан
Колгоспна управа,
Що заполонила місто
Із ліва і справа!
Спотворивши його вигляд
До межі - «КРАСІВО»!!!
До якої так нахабно
Довели ви хтиво!!!








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо мені не зраджує пям*ять, то на початку 2000-х років Луцьк деілька разів поспіль виборював першисть в своєй категорії міст.
Колись це було краще місто України-зараз найбільший смітник.
Відповісти
Що б не казали про А.Ф.Кривицького, але він менше за всіх наступних мерів скаржився на нестачу коштів, але встиг у свій час відремонтувати вулицю Лесі Українки, Б.Хмельницького, вулиці, що ведуть до Луцького замку, частину проспекту Волі. Саме при ньому впорядкували в одному стилі зупинки громадського транспорту, створили в парку містечко "Диво", відновили роботу кількох міських фонтанів. Зі смаком була оформлена площа біля міської ради, споруджено пам"ятник Святому Миколаю, біля якого тепер фотографуються молодята. Він наполегливо добивався дотацій для Луцького підприємства електротранспорту, при ньому збільшилася протяжність маршрутів тролейбусів та вперше з"явилася практика курсування безплатних тролейбусів на Паску, Проводи, Новий рік. Чи не вперше в Україні впроваджено систему єдиного розрахунку за житлово-комунальні послуги. В часи кризи 90-х років забезпечив безперебійну виплату пенсій міським пенсіонерам. А чого варті його планьорки, які транслювало щотижня Волинське телебачення! На цих планьорках він давав добрий наганяй і комунальникам! Саме при ньому Луцьк здобув славу охайного міста і став взірцем культури для всіх райцентрів, сюди потягнулася молодь з усієї Волині здобувати вищу освіту. А які аматорські концерти відбувалися на Театральному майдані на свята! Без величезних сцен та дороговартісної апаратури...
Саме Антон Федорович перетворив Луцьк кінця 20 століття на перлину Західної України, допоміг усім нам відчувати себе тут комфортно та привчив берегти оце чудове середовище!
Відповісти
Хочеться уточнити: Антон Федорович є автором запатентованої в Україні першої комп’ютерної системи обліку обсягу наданих житлово-комунальних послуг і розрахунків за них. Також Антон Кривицький – ініціатор багатьох нормативно-правових актів, які згодом стали Законами держави.
Кривицького удостоєно звання Почесного громадянина міста Луцька.
"Який би міський голова не був поганий, але місто все одно буде жити, буде працювати. Бо є головний лікар лікарні, є директор школи, є завідувачка садочка, є керівник підприємства. І вони будуть працювати. Тільки якщо мер поганий, не буде розвитку, не буде поштовху, не буде завтрашнього дня." (А.Ф.Кривицький, з інтерв"ю ВолиньPost 14 червня 2012 hjre) http://www.volynpost.com/articles/117-anton-kryvyckyj-merom-mav-buty-ia
Відповісти
і до чого тут Кривицький)в даному випадку мова ведеться про "роботу" романюка і його команди?)а містечко "Диво" в парку,було створине не Кривицьким,а далеко до його каденції у 80-х роках)
Відповісти
Ну, скажімо так, не "далеко до його каденції", а до 900-річчя Луцька в 1985 році. Кривицький же став головою Луцького міськвиконкому в 1987 році і воював з вандалами в парку, які розбивали нові ліхтарі. Розмістив навіть на центральній алеї спеціальну колоду для них. Нажаль, не пам"ятаю напису на ній...
Відповісти
i ще Антон Федорович Кривицький:

- зробив з фонтану на Театральнiй Руiну;
- зробив рекорд довгобуду пiшоходного моста на Зал.вокзалi - 14 рокiв замiсть 6 мiсяцiв, але зумiв пропустити грошi на закупiвлю металу на мiст через Замовника, а не Пiдрядника;
- доню-прихватизаторку Музичноi школи файну виховав...

Багато чого вiн ще зробив, дай Боже йому здоров`я, личко мае без зморшок.
Відповісти
Тепер і не таке робиться...

Вам, шановний, не здається, що галас навколо перепродажу саме музичної школи був зрежисований? Кривицькому в свій час приписували багато чого: і "Лакшері", і магазин "Смак" на Винниченка... У 90-х роках у Луцьку як не новий магазин - так одразу: "Кривицький викупив". Вмикайте ж іноді голову! В ті роки багатіли Єремєєви та Палиці, що в порівнянні з ними Кривицький? Неординарна особистість стала об"єктом цькування, от і все.
Скільки всього приватизовано і рейдерськи захоплено після Кривицького?! Об"єкти, які не належать до бюджетної сфери і які приносили місту відчутний прибуток при Кривицькому, згодом опинилися в приватних руках. А на масштабні реконструкції в місті так ніхто з наступних керманичів і не відважується. Шиба впорядкував рух маршруток та розпочав програму "Дахи Луцька", а що Романюк? Вкотре перестеляє на площах бруківку?
Відповісти
З чого тільки Шиба і Романюк не зробили Руїну...

Відповісти
Не стану переписувати для Вас, За УПА, скільки зроблено А.Ф.Кривицьким за дві останніх каденції. Дам посилання:
http://rada.itt.net.ua/misto3.html
А тепер тільки галас здіймати вміють щодо ще не розпочатих справ: http://www.volynpost.com/news/8466-na-dytiachomu-majdanchyku-parkuyutsia-avtomobili
Відповісти
ЯК ВАМ НЕ СОРОМНО!
Ми за останні гроші розбудували "Центр "ВЕДМЕЖИХ" адмінпослуг міськради" а це не мало, аж 4 поверхи.
(Тепер зможемо їх надавати в рази більше (і не важливо, що і ті були нікому непотрібні) "но щас не об етом".
А ще ми переобладнали споруду величиною як середня школа на 1500 місць на 40-му кварталі під НОВИЙ СУД
(здогадайтесь з трьох раз, навіщо МАЛОМУ Луцьку такий ВЕЛИКИЙ суд)
До речі, там мав бути ПАЛАЦ КУЛЬТУРИ шовкового комбінату, але хіба зараз до культури, коли ще стільки НЕОСУДЖЕНОГО народу ще ходить.
А, ще ми відремонтували і взялися розбудовувати прокуратуру
(загляньту в двір на Винниченка і ви будете приємно здивовані скільки нових прокурорів на вас чекатиме в майбутньому).
А ви кажете нічого не робите.
І це не рахуючи "Буратіна", шикарних особняків, що обступають луцьк зі всіх сторін і багато іншого.
Відповісти
Нінуля, ти молодець! Я люблю тебе за таку глибоку обізнаність. Наша людина - журналістка. Хвала тобі.
Відповісти
Вітюля, так, я вважаю себе журналісткою, бо в 1979 році хотіла поступити у Львові на журналістику, але батьки, нажаль, відмовили)) В газетах публікувалася ще в 80-ті роки!
Відповісти
Нінулі. Ще не пізно. Карл Маркс почав вивчати російську мову за три місяці до відходу у вічність. Нічого пізнього не буває. А ти ще дуже молода. Є журналісти, які знають 300 слів, і вважають себе такими. Вони пишуть, як і розмовляють: на протязі, чувак, корки на дорогах, бля і т.п. Шекспір використав в своїх сонетах 22000 слів, Черчілль в "Історії англомовних народів» - 65 000!!!! А в тебе - красива МОВА. Це дуже помітно. Успіху!
Відповісти
З утого всього словоблуддя я зрозумів, що і ті сонячні та місячні затемнення, які відбулися за час головування Миколи Романюка, це також його заслуга чи провина.
Відповісти
Очевидно, що стаття замовна. А коментарі писало аж два висококваліфіковані запроданці.
Перепланування у зруйнованому будинку на Рівненській, 109 робили за часів панування Кривицького, а корито на театральній площі збудівали за часів безгосподарності Шиби, а проблема підтоплення на Соборності існує ще з 80-х років та з вини проектувальників. А Романюку зараз потрібно виправляти ці помилки попередників.
Відповісти
Дякую, нам лестить Ваша похвала)))))))))
Відповісти