Додати запис

У Луцьку хочуть вивішувати веселковий прапор на державні свята

На вимогу депутата Луцької міської ради Володимира Никитюка було скликано позачергове засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Луцької міської ради. Єдиним питанням розгляду комісії стало використання веселкового прапору у Луцьку поруч із державним. Про це повідомляє кореспондент ПолітГлуму.

За словами ініціатора цього рішення, такий крок стане гарним свідченням нашого міста сповідувати європейські цінності.

«Веселковий прапор покаже, що Луцьк налаштований на шлях туди. Це чітка політика місцевої влади та депутатів», – висловив свою позицію Володимир Никитюк.

Проти такого рішення категорично виступили представники “Свободи”, які заявили, що червоно-чорний стяг набагато симпатичніший за різнокольоровий.

При голосуванні за це питання, голоси членів комісії розділилися порівну, а відтак рішення про використання веселкового стягу над приміщенням муніципалітету розглядатиметься на найближчій сесії у середу 29 травня.

Також під час засідання комісії трапився курйоз. Десь через півгодини після його початку у зал увірвався не зовсім тверезий депутат Дендіберін і з криками “Аллах акбар!” вимагав надати відповідний статус на території міста зеленому прапору Ісламу.

Зрештою, постійна комісія з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Луцької міської ради не підтримала ідею Миколи Дендіберна про зелений прапор.

“А почему Козюре можно, а мне нет?” – обурився Дендіберін.

Нагадаємо, що нещодавно депутат Луцької міської ради Андрій Козюра запропонував вивішувати на державні свята прапор Європи поруч із державним стягом. Ця пропозиція була підтримана профільною комісією.

Прикметно й те, що Володимир Никитюк нещодавно очолив Радикальну партію у Луцьку.

Довідково:

Веселковий прапор використовується як символ руху за мир. Часто використовується як символ толерантності. З ним утотожнюється передовсім громадський рух лесбійок, геїв, бісексуалів та трансгендерних людей. Веселковий прапор можна побачити на маніфестаціях, в котрих беруть участь геї та лесбійки, або при вході до кав’ярень та ресторанів gay-friendly.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
да...приймуть рішення ЗА-Луцьк стане посміховиськом на всю країну й СНД...
Відповісти