Додати запис

Луцький НТУ в рейтингу кращих технічних ВУЗів України

Щороку МОН України проводить рейтингове оцінювання вищих навчальних закладів для того, аби визначити результативність їх діяльності (зокрема, якість випускників та їх працевлаштування на ринку праці, професійну компетентність та рівень кваліфікації, конкурентоздатність тощо). Рейтинг складається для різних груп вишів, як-от: класичні, технічні, педагогічні, аграрні тощо.

Сміливо можна заявити, що волинські вузи є достатньо престижними, про що свідчить їх високий рейтинг. Так, скажімо, Луцький НТУ у списку технічних університетів займає 12 позицію (серед 26 вишів). Варто зауважити, що за глобальним критерієм рейтингу, ЛНТУ зовсім трохи поступився Івано-Франківському НТУНГ та Національному університету «Львівська політехніка», аби увійти в десятку кращих.

Загалом, рейтинг проводився за такими критеріями: міжнародна активність, якість контингенту студентів, якість науково-педагогічного персоналу, якість наукової та науково-технічної діяльності та ресурсне забезпечення навчального процесу. Усі показники критеріїв оцінки Луцького НТУ визначено як успішні, проте, звісно ж, і надалі проектуватимуться стратегії перспективного розвитку.

До речі, цього року університет відсвяткував своє п’ятиріччя зі статусом національного. Загалом, цей вищий навчальний заклад є одним з наймолодших в Україні, проте це не завадило йому досягти оптимальних показників на рівні з кращими університетами держави. Сьогодні Луцький НТУ здійснює підготовку фахівців за 34 спеціальностями, тут також проводяться визначні фундаментальні дослідження та ефективні наукові розробки, налагоджена активна співпраця із закордонними вишами Польщі, Росії, Білорусії, Латвії, Німеччини, Великобританії, Грузії, Чехії, Болгарії, Іспанії та Кіпру. Окрім того, в університеті проводяться всеможливі заходи, що сприяють всебічному розвитку студентів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хвали мене,моя губонько...
Відповісти
ЛНТУ- це школа комбайнерів. Це - гальмо прогресу. Втрати від дій неуків цього так званого вузу для країни більші, ніж від бомбардування Сталінграду у 1942-му році.
Відповісти