Додати запис

Молоді регіони: Ораторське мистецтво або вчимося бути переконливими

Таке засідання круглого столу пройшло в смт. Маневичі за участю заступника голови Маневицької районної організації Партії регіонів А.Артишука представників районної молодіжної громадської організації «Молоді регіони». Засідання розпочав А. Артишук, який розповів про сам феномен ораторського мистецтва, зокрема доповідач наголосив на найбільш важливі тези: Ораторське мистецтво сприймається не стільки як наука про красномовство, а як наука про мовну доцільність, про осмислену і коректну мовну діяльність. В будь-якій промові відбувається передача інформації. Важливим є те, щоб вимовлене слово діяло, щоб воно запам'яталось, щоб воно залишилося у свідомості інших.
Ярослав Михайлюк запропонував провести тренінг з метою вдосконалення ораторського мистецтва з усіма присутніми, змоделювавши різноманітні ситуації і запитання. Ця практична частина круглого столу стала для учасників найбільш цікавою, адже відбувся живий діалог усіх присутніх. Розпочали з дуже резонансного питання.

До круглого столу було запрошено молодого представника громади міста, який категорично вважав за недоцільне прийняття Верховною Радою України мовного закону. Учасники ввічливо і коректно висловлювали свої думки. Крок за кроком вони переконливо доводили опоненту доцільність даного закону, кожен демонстрував свої навики ораторського мистецтва. Наступним завданням було провести передвиборну агітацію за кандидата у депутати до Верховної Ради України та Партію регіонів. Це теж вдалося виконати учасникам круглого столу.
Як відмітили всі присутні, круглий стіл торкнувся досить цікавої як теоретично, так і практично теми. Адже у суспільному житті без слова, без його впливу не обійтись. Хто володіє ораторським мистецтвом, той може переконати будь-кого й добитися торжества своєї думки. А в цьому і заключається мета ідеальної "суспільної людини", яка бере участь у державних справах.
Також під час круглого столу було обговорено основні напрямки організації роботи з молоддю району, зокрема: здобуття молодими людьми професійної освіти для наступного влаштування на найбільш затребувані спеціальності у виробничих галузях та сфері обслуговування; пропаганда здорового способу життя серед молоді, профілактика пияцтва та тютюнопаління, організація змістовного та цікавого дозвілля для молодих людей. Учасники засідання висловили конкретні пропозиції, які будуть враховані місцевими органами влади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОМГ! та пишіть сюди щось дійсно цікаве!!! ну, ви що не розумієте, що читати про те, що в маневичах зібралося 5 людей, щоб погвоорити про ораторське мистецтво - це хрєнь собача!???!!!!
Відповісти
А сюди на стіну все тільки дійсно цікаве скидають??? Половину матеріалу - шлак!
Відповісти
В партії регіАНАЛІВ в Маневичах є знавці ораторства))))
Відповісти
Орють, ше не те запорють
Відповісти
Баклажани таки оратори. Кровосісь - гідний приклад наслідування!
Відповісти
Вау! Ото прогрес хвіст керує собакою! Молодняк Маневич почав креативити, чекайте і решта почне! А то напевне ваш обласний керманич таку ефективну ідею дав. Ну почекаємо що ще у його світлуголову налється))
Відповісти
Молоді регіони: Ораторське мистецтво або вчимося БРЕХАТИ переконливимо
Відповісти
Пишу різну хрінь за винагороду!
Відповісти
А скільки тобі за хрінь платать? Чи хр_новово?
Відповісти
Якби кожна громадська організація робила подію з того, що її учасники зібралися раз в офісі... :))) та поговорили :))))
Оце ржака! Ці який перший-другий раз може побачились :)))
Відповісти