Додати запис

«Хрестовий похід» по «зниклим» дитсадкам міста! Маразм та самоуправство міської влади Луцька! Частина 2.



Луцькі діти…КУДИ Ж ЇХ ПОДІТИ?
***
Появилися у Луцьку:
ВІП-сходи в міськраду,
Які мармуром покрили,
З дорогого складу!
Ще й з’явилися у місті:
Мальована птаха,
Центр послуг паперових,
Годинник-невдаха,
Різні центри торгівельні,
Типу - «Буратіна»,
(Правда, сквери там спиляли,
Комусь на поліна)
ВІП-парковки та скульптура,
Та ще й пивна бочка!
А хтось бачив, із лучан –
Нового садочка???

Вже давно,не перший рік,
Народні обранці,
Все мусолять цю проблему,
Як в порожній склянці!

То немає в них –фінансів,
То «землі» бракує…
«Бебі бум» в цей час зростає,
А народ бунтує!

Розбазарили колись
Дитячі садочки,
Де тепер працюють їхні:
Куми,свати,дочки…

За народний кошт жирують,
Та ще й за «подачки».
Нові «хаузи» будують
І купують «тачки».

Роздають їм ордена,
Звання й різні премії,
Ще б їм пір’я начепили,
Як вождям із прерії !

Вже ж,у них проблем немає:
«Качаються в маслі»,
А народ все вимагає,
Якісь там ще яслі!

Розігнати б ту орду
К бісовим худобам,
Щоб замало не здалось,
Усім тим неробам!

Може досить! Час прийшов!
Пора щось робити,
А не зводячи плечима,
Тільки говорити!

Зачекалися у чергах –
Наші луцькі діти…
Та НЕМА для них садочків!
КУДИ Ж ЇХ ПОДІТИ???
***
До вашої уваги,фотоекскурсія по територіях колишніх дитячих садочків,на прикладі декількох мікрорайонів міста.
Переповнений ДНЗ «Пізнайко» - це єдиний садочок,для таких густо населених мікрорайонів Луцька,як «Центр»,«Площа Возз’єднання»,«Пугачова»,«Винниченка»,частково «Шевченка».


А тепер, пропоную з’ясувати: Куди ж «зникли» колишні дитсадки цих мікрорайонів?
В приміщенні ДНЗ №4 по вул.Д.Галицького,18 - нині знаходиться структурний підрозділ міськради: Територіальний центр соціального обслуговування (Департамент соціальної політики Луцької міської ради)






Колишній садочок на вул.Шевченка,1-Управління освіти Луцької міської ради.

Дивно,саме управління освіти займає приміщення дитсадка, в той час,коли такий дефіцит дошкільних закладів.А що ж,з тією будівлею по вул.Шевченка,14,«Будинок вчителя»,де колись було це управління? Її приватизували,чи може,хтось її орендує за 1грн. в рік?




Колишній садок на вул.Б.Хмельницького,17- тепер тут знаходяться структурні підрозділи міськради: Комунальне підприємство "Луцькреклама» та комунальне підприємство «Луцькмістобуд»




А ось колишній, величезний (3 корпуси) дитячий садок №1 по вул.Крилова,9 – взагалі зрівняли з землею,зараз на його місці красується приватний житловий комплекс(де до речі,проживають батьки нардепа І.Палиці)

Правда,не забули тут і поміняти адресу на вул.Пушкіна)

Не менш цікава картина,вимальовується на території колишнього дитсадка №22 на вул.Винниченка,21.Тут,у величезному не житловому приміщенні,яке є нерухомим майном територіальної громади,одночасно розмістилися:Приватний житловий комплекс, Інститут заочного та дистанційного навчання «Національна академія внутрішніх справ(Волинське відділення)»,благодійний фонд «Правопорядок та безпека громадян,«Клуб ветеранів»,
«Центр психіатричної допомоги..." і навіть-церква на подвір’ї.








«Митниця» кордону житлової зони.)



Дивним є і той факт,що на мапі Луцька за адресою вул.Винниченка,21 зазначено багатоквартирний житловий будинок,дійсна адреса якого Вул.Винниченка,23)


А от адреси колишнього садочка взагалі не вказано.

Такі «фокуси-мокуси» з заміною адрес та реєстрацією на користування комунальним майном на «лівих» осіб,є давно вже дуже популярними у можовладців місцевої влади.
До прикладу можна привести,такий собі елітний приватний дитсадочок по вул.Караїмська,3, «господаркою»,якого являється дочка екс-мера А.Кривицького.




Хоча,дане комунальне приміщення,яке є майном територіальної громади міста,зареєстроване (у 2003-12-11) на право користування-керівника організації «ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМФОРТ-БУД"»- РЯСИКА ІГОРЯ ОЛЕКСІЙОВИЧА,на основі ГОСПРОЗРАХУНКОВОЇ форми фінансування (державно-приватне партнерство).Плата за оренду,цієї комунальної будівлі - 1 грн. в рік. http://b2btoday.com.ua/
Сама ж "компанія" Т.Кривицької зареєстрована(у 2004-05-27)на право користуванням комунальним приміщенням по ВУЛ.КРИВИЙ ВАЛ БУД. 13.
«Компания зарегистрирована 2004-05-27 регистратором ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. Руководитель организации - КРИВИЦЬКА ТЕТЯНА АНТОНІВНА. Компания ЛУЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР РАННЬОГО ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ЕСТЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ "СВІТЛИНКА" находится по адресу М.ЛУЦЬК ВУЛ. КРИВИЙ ВАЛ БУД. 13,основным видом деятельности является «ДІЯЛЬНІСТЬ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, Н. В. І. Г.».»http://b2btoday.com.ua/
Але насправді,дитячий центр «Світлинка»в період з2004-2010р. знаходився за адресою вул.Кривий Вал,42а,зараз там приватний житловий будинок.




Є тут ще одна не маловажна деталь,діяльність дитячого центру,в якому знаходиться приватний дитсадок, зареєстрована, як ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ,хоча, надає послуги діяльності ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ.


Ще б хотілося б зауважити,що ці платні послуги,далеко не із дешевих. Місячна оплата цього приватного садка з однієї дитини становить – від 1 500 грн. Один день з 9.00-18.00 становить приблизно до 200 грн. Один не повний день з 9.00 - 13.00 - 85 грн. Як вам такі розцінки? В той час,коли місячна оплата в звичайному садочку становить до 200 грн. з однієї дитини!І це все,зауважте,зареєстроване як не підприємницька діяльність,а ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ,де діє форма фінансування - ЗА РАХУНОК ЧЛЕНСЬКИХ ВНЕСКIВ!)

Що стосовно,наявності тільки одного дошкільного навчального закладу на 5 мікрорайонів центра міста,то мене дивує наступний факт.Чому досі не відкрили ще дитсадок в приміщенні колишньої школи №8,де знаходиться нині «Навчально - реабілітаційний центр»?

Адже у величезному приміщенні з двох корпусів,де колись навчалося до тисячі дітей,зараз знаходиться приблизно 200 учнів. Чому не можна на базі цього навчального закладу, зробити ще і дитсадок?


Така ж критична ситуація з дефіцитом дошкільних навчальних закладів і в густонаселеному мікрорайоні «Красне».
Єдиний та постійно переповнений дитсадок №26, який вміщає не більше,ніж 200 діток!



Двоє інших дитячих садочків(№3 та №24),які були колись в цьому мікрорайоні,РОЗДЕРИБАНИЛИ при каденції мера А.Кривицького під приватні житлові приміщення!
Саме цікаве,що підписував ці офіційні папери,«сірий кардинал» міськради С.Кравчук,який певно,призабув,що нежитлові приміщення,які належать до нерухомого майна територіальної громади міста,можуть передаватися тільки в користування і не можуть бути відчужені в будь-якій формі!
Як наслідок,таких шахрайських дій,колишній дитячий садок №3 по вул. Ломоносова,29 перейшов у приватну житлову власність. Але саме найцікавіше,що господарями цієї незаконної
власності,стали колишні працівники правоохоронних органів,які у віці 37-40 років вийшли на пенсію по вислузі,та які перебралися жити до міста з різних районів Волинської області!)
















Дошкільний заклад №24,який знаходився по вул.Пролетарська,36 також «перевтілився» у приватний житловий комплекс.





Ще пару років тому,в мікрорайоні у приміщенні колишньої школи№6,знаходився дошкільний заклад «Маленька школа». Але на даний момент, тут поважно «красується» ціле МІНЕСТЕРСТВО БУГАЛТЕРІЇ!)Чому тут не можна привести все до толку і відкрити дитсадок?



А це вже «свіженький вибрик»,де відзначився «господарник» Луцька - мер М.Романюк. В цей час,коли в місті кричуща проблема нехватки дитсадків,а тим більше в такому мікрорайоні як ГПЗ,де 20 тис. населення,в приміщенні одного із корпусів колишнього ДНЗ №13 на вул. Бенделіані,7 відкрили ще один комунальний заклад міськради-новостворений «Центр первинної медичної допомоги №1»!





На ремонт цього корпусу,рішенням сесії у квітні, спрямували 500 тис. гривень. Виділені кошти розподілили наступним чином: 50 тис. грн. – на покрівлю, 200 тис. грн. – на проведення каналізації, електромережі тощо, 120 тис. – на внутрішні роботи, 80 тис. – на медичне обладнання.
А ось вам, «модернізований» ремонт у цьому закладі - «охорони здоров'я», який відкрили в липні цього року. Не минуло і трьох місяців…






Хоча,наступний корпус поряд,в якому знаходиться «Луцький міський трудовий архів»,виглядає ще більш «прозаїчніше»)




Ну,а власне загальна картина з дитячими садками у місті, виглядає так:
З колишніх 60-ти дошкільних закладів,залишилося лише 40 діючих!
Список усіх «зниклих» дитсадків Луцька:

1. ДНЗ№1,вул.КРИЛОВА,9 Приватний житловий комплекс

2. ДНЗ№3,вул.Ломоносова,29 Приватний житловий комплекс

3. ДНЗ№4,вул.Д.Галицького,18 Структурні підрозділи міськради :Територіальний центр соціального обслуговування (Департамент соціальної політики Луцької міської ради)

4. ДНЗ№5,вул.На таборищі,6 Музей військової техніки

5. ДНЗ№6,вул.Винниченка,65 Приватне туристичне агентство \ Технічне бюро кадастру

6. ДНЗ№7,вул.Кременецька,36 Приватні фірми та офіси

7. ДНЗ№11,вул.Волі,4а Департамент соціальної політики Луцької міської ради

8. ДНЗ№13,вул.Бендиліані,7 Структурні підрозділи міськради: комунальний заклад «Центр первинної медичної допомоги №1» \«Луцький міський трудовий архів»

9. ДНЗ№21,вул.Вороніхіна,8 ПЕРВИННА ПРОФСПІЛКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ВОЛИНСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

10. ДНЗ№22,вул.Вінниченка,21 Національної академії внутрішніх справ (Волинське відділення) \Приватний житловий комплекс

11. ДНЗ№23,вул.Ярощука,2 ЛУЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ

12. ДНЗ№24,вул.Пролетарська,36 Приватний житловий комплекс

13. ДНЗ№33,вул.Гордіюк,6 Приватний навчальний заклад ЛУЦЬКА ФІЛІЯ МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ "МОНАДА"

14. ДНЗ№36,вул.Сагайдачного,6 Приватний навчальний заклад Луцький біотехнічний інститут міжнародного наукового-технічного університету\Філія міжнародного науково-технічного університету ім. акад. Ю. Бугая

15. ДНЗ№39,вул.Грушевського,3 Приватні фірми\офіси

16. ДНЗ№42,вул.Ветеранів,4 Комунальний заклад «Художня школа»

17. ДНЗ№44,вул.С.Ковалевської,29 Консалтингова фiрма "волиньiнвестпроект" \ Луцький національний технічний університет,кафедра фінансів\Редакція журналу "Економічний форум"

18. ДНЗ№55,вул.Кравчука,6 Волинський обласний Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів

19. ДНЗ вул.вул.Шевченка,1 Структурні підрозділи міськради: Управління освіти

20. ДНЗ вул.Б.Хмельницького,17 Структурні підрозділи міськради: комунальне підприємство "Луцькреклама» та комунальне підприємство «Луцькмістобуд»

P.S. В цього році тисяча луцьких дітей не стали дошкільнятами через нестачу дитячих садків в обласному центрі Волині!
«Бебі – бум» продовжується,а дій у вирішенні цієї глобальної проблеми міста,яка триває вже багато років, так ніхто і не бачить,одні порожні обіцянки…








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Логічний висновок:"А теперь - играй обратно!".
Віддати майно дитсадкам!
Відповісти
Піїти повинні уникати русизмів - не по "зниклиМ", а по "зниклиХ". А по суті все вірно.
Відповісти
"Вірно" люблять, а пишуть - "правильно".
Відповісти
Це мені нагадало: «Как будет правильно - звездоВ или звездеЙ,или вы таких словеЙ не знаете!)
Насправді русизм тут не доречний) Це прості чергування , які зумовлюються дією фонетичних процесів, (наприклад: чергування глухих з глухими,та дзвінких з дзвінкими звуками)
По зниклиМ дитсадкаМ
По зниклиХ дитсадкаХ
Чи по зниклиХ дитсадкаМ? :)
Відповісти
Грунтовний матеріал, дякую.

Але я не став би наганяти на приватні садочки, думаю, держава навпаки має зацікавити підприємців вкладатися в цей напрямок. Адже реально власним коштом забезпечити всіх дітей місцями не зможе.

І знову ж про приватні садочки. Їх виявляється у Луцьку... немає. Саме таку відповідь десь у січні 2013 року надали мені в управлінні освіти ЛМР. Пояснюють дуже просто: згідно із законом, статути дошкільних навчальних закладів мають реєєструватися в управлінні. У них ніхто нічого не реєстрував, отже приватних дошкільних навчальних закладів у Луцьку не існує :)

Ось такий формальний підхід.
Відповісти
значить, тут повинні мати претензії правоохоронні органи. дійсно, чому та ж Світлинка, яка є громадською організацією, заробляє великі гроші? за статутом го це аж ніяк не передбачено. а є ще Плай і Бджілка Мая, і в школі Хелен Дорон рання англійська теж за дітьми приглядають по півдня і цілий день за великі гроші. дивно, чому відповідні органи не реагують.
Відповісти
ніхто не пише на них заяви і не виставляє офіційно паперових притензій)
Відповісти
ті "правоохоронні" органи самі незаконно займають приміщення дитсадків під приватні житлові комплекси)
Відповісти
в тій світлинці дах постійно тече, грибок на 3 му поверсі і опалення практично немає, в зимку укімнатах температура +15-16 градусів у теплі сонячні дні, діти ходять в кофтах.
харчування дітей там окрема тема, умови відсутні, столової немає, харчоблоку теж, їжу носять (!!!) в торбах з якогось кабака поруч, на ковельській 1, випадково той дядько вийшов з кабака перед мною і напрямки співпали, а в світлинці я вже торби впізнав і побачив, як з тих торб дістають в лотках...їжу, нею дітей і харчують.
жінка туди водила, поки я отого першого і останнього разу не прийшов дитя забрати і все це побачив.
то був останній похід нашого маля туди.
а закривати їх не будуть, бо непрості діти туди ходять, впевнений, що прокурорські не платять, тому і працюють як громадська організація, хоча гроші беруть справно і дійсно не малі.
Відповісти
А оно такт-Да!
Ростеш!
Матеріальчик не з "прохідних".
Є над чим подумати.
Припускаю-тему підхоплять.
Відповісти
Якщо відійти від теми уже втрачених садочків то у нас є ще проблема у тому що діючі зараз садочки ми можемо також втратити при такому господарюванні. Міська рада робить сходи та меморіал а наприклад у ДНЗ№6 уже кілька років протікає дах і коштів на його ремонт знайти не можуть. У минулому році дах протікав хоча б над приміщенням котре не використовується ( хоча там можна відкрити повноцінну додаткову групу - раніше там і була група). У цьому ж році дах уже протікає над коридором та двома групами де перебувають діти. Батьки літом зробили за власні кошти ( як і кожного року) у групах ремонти так як нам обіцяли що за літо дах відремонтують а віз - дірявий дах і нині там.
Відповісти
Проблема в тому, що дах в дитсадку мармуром не обкладеш ;)
Відповісти
Почти все эти детские садики были перепрофилированы (читай уворованы у жителей города) в период правления лучшего хозяйственника Антона и верного слуги его Кравчука.
Відповісти
Все,про що тут написано,робилось не зараз і немає чого всі гріхи виставляти теперішній владі. Не бачили цього всього раніше? Чи влаштовувало всіх-є людям де жити.Дякувати Богу,зростає народжуваність,треба будувати щось сучасне,а не жалкувати за старим( ну не хотіла б я,щоби мої майбутні внуки ходили б до таких "ДИТСАДКІВ")!!!
Відповісти
Якщо ніяк не впливаити на цю проблемну сетуацію,то є ймовірне припущення,що ваші "майбутні внуки" взагалі в ніякі садочки не підуть...Так,як нові дитсадки не будуються,а старі до того часу(з таким підходом до них)- розваляться! :)
Відповісти
Не хочеться, щоб ця тема "загубилася". Ната, може варто її опублікувати також на форумі нашого міста (є такий, але рекламувати тут не можна)?
Приєднуюсь до попередніх коментаторів - ростете! А, як говориться, "большому кораблю - большое плавание" (с).
Відповісти
Ще забули про 20 садок на вул. Ківерцівській 9, де зараз знаходиться обласний еколого натуралістичний центр, а також живе колишній прокурор Луцька.
Відповісти