Додати запис

20 речей, яких не роблять люди з розвиненими розумовими здібностями

Я часто пишу про речі, які, я вважаю, повинен робити кожен, намагаючися досягнути успіху й бути щасливим. Однак, не завжди наші дії мають велике значення в житті, часто бездіяльність має навіть більший ефект. Зазвичай люди мають сильну антипатію до «неробіння». Вважається, що для отримання результату ми мусимо здійснювати хоча б щось. Проте, іноді наша бурхлива діяльність приносить більше шкоди, аніж позитивних результатів. Розумні пропонують уникати деяких дій для досягнення кращого результату за коротший термін.

Ось перелік 20 дій, яких уникають люди розумні, і ми можемо адаптувати їх для нашого життя.

1.Жити минулим.
Розумна людина зосереджується на теперішньому моменті та на найближчому майбутньому. Вона розуміє, що на минуле вплинути неможливо, а далеке майбутнє передбачуване приблизно настільки, як погода цієї зими.

2. Почивати на лаврах( у власній зоні комфорту).
Зона комфорту – небезпечне місце, темна безодня. Будь-хто, якщо залишається там задовго, може повністю розчинитися. Залишаючись у своїй зоні комфорту, людина відмовляється від викликів, а значить, і від самого життя.

3. Нехтувати чужою думкою.
Тільки дурень вважає себе успішним у всіх відношеннях. Коли справа доходить до мозкового штурму, не головне – висунути ідею. Головне – вхопитися за потрібну. Хороша ідея є хороша ідея, незалежно від того, Ваша вона чи ні. Не дозволяйте своєму Его взяти верх над Вами: якщо хтось дає корисну пораду – скористайтеся нею.

4. Уникати змін.
Що розуміють розумні і не розуміють всі інші – зміни невідворотні. Намагатися уникати невідворотнього – немає сенсу. Тому: немає сенсу намагатися уникнути невідворотнього. Це просто даремне витрачання часу й сил.

5. Тримати розум замкненим.
Ви не можете знати все. Навіть якщо Ви вважаєте, що осягнули щось, не завжди це насправді так. Якщо Ви тримаєте розум закритим, Ви відгороджуєтеся від пізнання нового. Якщо Ви припиняєте вчитися, Ви припиняєте жити.

6. Передавати іншим право приймати рішення за Вас.
Тільки Ви повинні приймати свої власні рішення, не варто дозволяти іншим робити це за Вас. Таким чином можна перекласти відповідальність на когось іншого, Але у підсумку втратите саме Ви. Якщо Вам бракує мужності зазнати невдачі, то бракує й мужності домогтися успіху.

7. Ревнувати до чужих успіхів.
Коли інші досягають успіху, Ви повинні бути щасливі. Якщо вони змогли зробити це, Ви теж можете. Чужий успіх жодною мірою не применшує Ваші шанси. В кожному випадку це повинно мотивувати Вас продовжувати рухатися вперед.

8. Думати про високу ймовірність невдачі.
Наші думки контролюють нашу перспективу, наша перспектива контролює наші результати. Розумний усвідомлює це й використовує на власну потребу. Завжди існує ймовірність провалу, але, допоки є шанси на успіх, варто спробувати.

9. Жаліти себе.
Гидота трапляється. Життя може бути важким. На нас чатують прикрощі. Люди помирають. Життя не завжди квіти-метелики. Ви можете падати з коня знову і знову. І знову. Питання в тому, чи Ви достатньо сильні, аби це здолати?

10. Фокусуватися на своїх слабкостях.
Хоча інколи потакання власним слабкостям приносить свої плоди, значно важливіше зосередитися на примноженні Ваших сильних сторін. Найбільш гармонійна людина – не та, що отримує найбільше від усіх у житті. Притримування середини в усьому робить Вас самих посередністю. Однак, оволодівши певними навиками або рисами, Ви зможете обійти конкурентів з меншими зусиллями.

11. Догоджати.
Добре зроблена справа є такою незалежно від того, хто про це судить. Ви не можете догодити всім, але Ви повинні старатися досягнути найкращого результату.

12. Винуватити себе в тому, що від Вас не залежить.
Розумні знають: є дещо, чого вони не можуть контролювати, і уникають навіть думати про те, що повністю їм непідвладне.

13. Бути нетерплячим.
Терпіння – це не просто риса, це великий плюс. Більшість людей втрачають не тому, що вони недостатньо талановиті або не здатні досягти успіху. Більшості заважає досягти його нетерплячість – вони опускають руки перш ніж їх час настане.

14. Уникати непорозумінь.
Комунікація – це ключ до будь-якої системи, що справно функціонує. Коли йдеться про людей, все значно ускладнюється. Просто надати інформацію часто буває недостатньо. Якщо протилежна сторона неправильно Вас розуміє, Ваше повідомлення буде неправильно витлумачено. Розумна людина робить все можливе, щоб бути вірно зрозумітою, і має терпіння прояснити непорозуміння.

15. Почуватися, ніби Вам усі завинили.
Вам ніхто нічого не винен. Ви народилися, решта залежить від Вас. Життя Вам нічого не винне. Ніхто Вам нічим не зобов’язаний. Якщо хочете чогось досягти, Ви мусити самі зробити це для себе. Не чекайте на милостиню.

16. Повторювати помилки.
Помилитися не страшно. Помилитися двічі – вже якось не дуже… Повторити ту саму помилку тричі – можливо, Ви під алкоголем чи наркотою? Ви або постійно під кайфом, або культивуєте власне глупство.

17. Піддаватися власним страхам.
Світ може бути страшним місцем. Деякі страхи йдуть на користь, проте більшість наших фобій нелогічні. Якщо Ви знаєте, що хочете спробувати щось – пробуйте. Якщо боїтеся – зрозумійте: боязнь невдачі повинна означати для Вас важливість успіху.

18. Вчиняти необдумано.
Розумний не діятиме до повного усвідомлення ситуації. Якщо маєте час обдумати ситуацію і прикрити всі Ваші бази – зробіть це. Єдина причина не вчинити саме так - банальна лінь.

19. Відмовлятися від допомоги.
Ви не Супермен, Ви не можете робити все. Навіть якби могли, то навіщо? Якщо хтось хоче допомогти – нехай допоможе. Будьте соціальним. Прислухайтеся до ідей інших людей і приглядайтеся, як вони діють. Ви можете навчитися дечому. Якщо ні – Ви можете навчити чомусь їх і в такий спосіб реалізовувати призначення людини – соціалізуватися.

20 . Здаватися.
Найбільша людська слабкість – здатися, відмовитися від подальшої боротьби, підняти білий прапор. Розумні говорять так: робіть те, що для Вас важливо, забудьте про те, що не важливо. У важливих справах боріться, поки не досягнете результату. Ніяких винятків, ніколи.
.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розумниця! По-філософськи! Але ж.
"Уникати змін.
Що розуміють розумні і не розуміють всі інші – зміни невідворотні. Намагатися уникати невідворотнього – немає сенсу. Тому: немає сенсу намагатися уникнути невідворотнього." .
НЕВІДВОРОТНЄ є лише твоїй гарній голівці, і не більше!!!
Філософія впала.
Відповісти
Знову букафф многа, а смислу.......
Відповісти
Sorry! Насправді, пишу це не я, а mr.Hudson - текст перекладено з англійської.
Відповісти
Дорошенко! Ой, яке стародавнє і гарне прізвище!
На Заході вистачає ПРИДУРКІВ і придурковатих ідей.
Шануймо своїх РІДНИХ чесних і справедливих предків!
Відповісти