Додати запис

Луцький НТУ – в першій десятці найпрозоріших ВНЗ України

Вочевидь, вам не раз доводилося переглядати рейтинги, сформовані за певними показниками. Наближається період вступної кампанії, і тому набирають значимості рейтинги навчальних закладів – те, яку сходинку посідає виш у авторитетних рейтингах, має вагомий вплив на абітурієнта.

Нещодавно, 28 лютого, на сайті Центру дослідження суспільства (ЦДС) було оприлюднено «чарт» національних ВНЗ відповідно до їх рівня відкритості. Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Зазначу, що ЦДС був створений у 2009 році як незалежний некомерційний центр вивчення соціальних проблем і колективних протестів в Україні та об’єднав критично-орієнтованих соціальних дослідників: фахових соціологів, політологів, економістів, культурологів, істориків та юристів.

У «рейтингу прозорості» оцінювалася, як зазначається на сайті ЦДС, готовність надати копії декларацій ректорів та проректорів за 2012 рік, штатні розписи університетів за 2012 та 2013 рік, кошториси та звіти про їх виконання за 2012 рік, перелік нерухомого майна та транспортних засобів на балансі університету, готовність надавати інформацію по телефону, а також наявність на сайтах ВНЗ річного плану держзакупівель за 2013 рік. Найвищий бал, який можна було отримати за кожним з показників, – 15, а кількість закладів, серед яких проводилося оцінювання, становить 110.

Серед волинських ВНЗ у першу десятку рейтингу «прозорих» увійшов один з наймолодших технічних університетів України, що має IV рівень акредитації, – Луцький національний технічний університет. «Політех» отримав досить високі бали за всіма показниками, що в загальному підрахунку становить 75 балів. Студенти та працівники Луцького НТУ можуть по праву гордитися, що їхній університет зайняв таку високу позицію, адже готовність відповідати на запити і надавати інформацію фінансового характеру виступає маркером того, наскільки навчальні заклади схильні звітувати перед громадськістю, передусім за розподіл отриманих з бюджету коштів, та наскільки вони є відкритими.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рівень хабарництва в цьому дослідженні враховувався?
Відповісти
Не знаю на рахунок прозорості, але скажу одне два слова про хабарництво - воно ЗАШКАЛЮЄ.(закінчив лнту 3 роки тому).
Відповісти
Бред сивой кобылы. Просто умеют все красиво подчищать, пыль в глаза пустить, и бумажную работу блюдут. Странныц рейтинг. инстересно, сколько ректор отстегнул. Пипец, короче. никогда нам не стать нормальной страной.
Відповісти
да там хабарник на хабарнику. каструвати їх
Відповісти
МОжу здати усіх викладачів - хабарників.....за невелику плату.....почну з кафедри Матеріалознавства)
Відповісти
хочу це почути)
Відповісти
Син-першокурсник.Перша сесія -дисципліни і викладачі підібрані так, щоб найбільше студентів залишилося без стипендії.Мало того, ті діти, були на майдані взагалі були поставлені перед фактом, що вони не мають допуску до здачі.Це говорили викладачі прямо, бо була вказівка від ректора.Тепер вони ще й не можуть забрати документи, а змушені проплачувати додаткові курси!Це не вкладається в голові!!!Для чого заманювати дітей своїми липовими рейтингами?
Відповісти
А Ви впевнені, що ваш син каже правду? Я також навчаюся в ЛНТУ і можу сказати, що викладачі відпускали з пар на майдан абсолютно без проблем. Бува підписаний ректором наказ про кілька днів навчання, точно не пам'ятаю які, коли пропуски не враховувалися. Це було зроблено для того, щоб студунти могли піти на Майдан відстоювати свою позицію. А можливо це повторний курс, а не додаткові курси? Повторний курс дають в разі не здачі предмету, а предмет можна здавати по декількох відомостях, і повторний курс оплачується офіційно.
Відповісти
Шо Ви тут таке пишете? Я сам студент, і нічого такого на сесії не було!
Відповісти
Добре заплатили!!! Це один з найкорумпованіших Вузів України
Відповісти
Ось пройшло понад 2 роки після закінчення ВУЗу.
1-ви ще заперечуєте хабарництво? Прошу на кафедру вищої математики за тиждень до сесії, обіцяю ви будете здивовані!
2-звичайний залік з непрофільного предмету. І тут не все так просто.До кінця заліку у всіх як завжди не вистачає 3-5 балів до заліку. І звичайно подарувати викладач їх не може, ну за простотак не може.
3-супер корисні методички. Викладачів змушуютьдрукувати нікому непотрібну літературу і звичайно ж у ВУЗу немає коштів на друк. Саме тому все має окупитися, думаю пояснюватияк викладачі виагають купувати їх матеріали задля "успішної" здачі сесії.
4-абсурдна кількість курсових. За семестр можливо 4-5 курсових. Задля РЕАЛЬНОГО опрацювання і написання накожну потрібно хочаб по пів місяця та не забувайте про поточне навчання.Тому абсолютно звичним є дзвінки від невідомих "доброжелатєлів" які пропонують свої послуги, варто лише дати трішкі грошей та назвати номер варіанту без завдань, а навіщо працівнику кафедри щей завдання?
5-ну і на останок хотів би додати, що це лише вершина айсбергу яку мені довелося побачити за 5 років.
П.С.
Відразу для "хейтерів" відповім, за 5 курсів платив лише 2 рази (у зв'язку з небажанням викладача щось пояснювати, або так або допобачення) ну не враховуючи безлічи "корисних" методичок...
Відповісти
А знаєте що я Вам шановні скажу, я сама зараз студентка даного ВУЗу(4 курс), і не платина ЖОДНОГО РАЗУ, так декілька викладачів попадалось що хотіли гроші, але всерівно можна здати, тільки тяжче. а хабарників багато через те, що студенти самі не хочуть вчитись, і шукають шляхи як заплатити. Пишу не просто так, бачу по своїх одногрупниках. Я не кажу що хабарництва немає, але тут швидше провина самих студентів, не вірите? Яскравий приклад- Люблінська політехніка, там не було випадків хабарництва, допоки наші студенти не почали туди їздити на навчання, задумайтесь.
Відповісти
що б ви не писали, а кожен хто там навчається чи навчався добре знають справжню ситуацію і не тримають її в таємниці! Можливо, в країні нашій корупція процвітає, бо студнти в нас такі???!!!
Відповісти
Повністю вас підтримую. Навчаюсь зараз на четвертому курсі і ні разу не платила. Гроші ніхто не вимагає. Хочеш здати предмет, то вивчи і здай. Ті хто говорять про хабарництво, просто ледачі неуки. А взагалі, в кожному навчальному закладі є викладачі які беруть хабарі, бо є студенти які не хочуть вчитися і їх дають. Хочете викорінити хабарництво - ПЕРЕСТАНЬТЕ ДАВАТИ ХАБАРІ.
Відповісти
"Прозорість" нашого політеху - це як ілюзійний трюк з живою головою на тарілці
Відповісти
3 роки вчусь і завжди усі платять, або опинєшся перед загрозою втрати стипендії чи виганяють окремих з університету! Грьобані божидарники все приватизували: тато-ректор, корова Зорька проректор, за сина ідіота взагалі мовчу. ще й вдепутати перся..
Відповісти
Твоя інформація 3-річної давності!
Вчишся-здасиш, не вчишся-сам знайдеш шляхи для того щоб дати взятку!
Вчусь у "Святому СНУ". Взятки беруть, методички купляють...все як і кругом в Україні!
Просто відмінність гуманітарного ВУЗу в тому, що ту саму контрольну можна скачати, роздрукувати, написати водичку, а в технічному треба мати рівні руки і мозок: креслити, рахувати... (Це не стосується в гум. Університеті факультету математиків) ось там і запитайтесь про хабарництво, або на юридичному...
Написати текст набагато простіше як вирішити задачу, тому там і найтупіші щось намагаються сказати...
Не давайте і не будуть брати!
А окремі дибіли є кругом! І виганяти треба їх!
Відповісти
Херня, палiтэх повний отстой, преподи почтi всi нефiга незнають, взятки беруть всi дехто даже нагло i прямолiнiйно каже "не заплатиш, - не поставлю". Так шо НIКОЛИ НЕ ПОСТУПАЙТЕ В ЛНТУ.
Відповісти
В університеті є скринька довіри, можна написати скаргу, назвати ім'я викладача, який так погано до Вас ставиться і змушує платити. Чого ж Ви цього не робите а мовчки платите гроші?!! Так, стипендію отримувати хочеться, але поки всі будуть платити доти буде в нас хабарництво процвітати! Не подобається ЛНТУ забирайте документи і ідіть навчатися кудись інакше, це Ваше право.
Відповісти
Ви думаєте таке робиться лише в палітєсі?
Відповісти
Ага, закликати туди Правий сектор на перевірку, нехай ще по дорозі і до Східноєвропейського зайдуть.
Відповісти
Що ви хочете? Це не вуз - це бурса.А рівень ректора - колглспний конюх!!! Факт!!!
Відповісти
ректор- старий маразматик. Гроші взяв - питання не вирішив! Так не робиться. Воно тобі ікнеться.
Відповісти
Вже третій рік вчусь у цьому ВНЗ. Ну так от:
1) Ви думаєте, що у інших ВНЗ рівень хабарництва менший? Не смішіть. До слова, СНУ в цьому рейтингу зайняло лише, здається, 86 місце... Думаю, варто задуматись. Результати можливо і куплені, цього виключати не можна, але фірма, яка робила цю перевірку не місцева, а київська, тому я особисто сумніваюсь в тому, що результати куплені, бо в такому випадку Могилянка та й інші київські ВУЗи купили б собі нормальний рейтинг.
2) В хабарництві в університеті винні самі ж студенти. Є попит є і пропозиція. Спочатку забивають на пари, нічого не вчать, а потім купують собі оцінку. Все доволі просто і вигідно для всіх. Звичайно, є й такі випадки, коли без покупки методички нормальну оцінку отримати неможливо, проте це рідкість. Тому не варто обвинувачувати когось, почніть для початку з себе - займіться навчанням. Спихувати свої проблеми на когось це найлегше. Я ще ні разу ні за що не платив, бо вчу (родичі в універі в мене не працюють).
Відповісти
Я студентка ЛНТУ. В нашому університеті викладачі є дуже хорошими спеціалістами своєї справи і мене обурює те,що тут пишуть неправдиву інформацію!!!При вступі і подальшому навчанні з мене НЕ ВИМАГАЛИ коштів і купівлі "методичок".
Відповісти
Я також навчаюся в ЛНТУ, закінчую 5 курс. Не буду брехати, в університеті хабарників вистачає, проте зазвичай ініціатором хабаря є студент. Особисто про себе можу сказати,так, за 5 років навчання в мене було 2 таких випадки, проте виникли вони тільки через моє небажання робити поставлене завдання. Ніхто і ніколи не змушував йому платити чи купувати книжки, методички, канцтовари і т.д. Батькам першокурсників і не лише їх пораджу просто цікавитися навчанням своєї дитини.Трапляється, що такі студенти приїздять на навчання з інших міст, не ходять на заняття, нічого не роблять, відповідно мама з татом не завжди знають де їх дитина і чим вона займається, а потім ці студенти спихаються все на університет, кажучи, що їх змушують там платити, а батьки вірять, бо ж дитина не буде брехати. Ось так.
Відповісти
а лнму забули чи що?
львівський медичний...
Відповісти