Додати запис

Волинські революціонери вшанували Героїв УПА. ФОТО

У вівторок, 23 квітня, представники громадських організацій «Правий сектор», «Самооборона Майдану» і «Автомайдан України» поклали квіти до могил побратимів та відвідали урочистості з нагоди вшанування пам’яті українських повстанців, які загинули у бою з НКВД під Гурбами у квітні 1944 року. Також вшанували пам’ять полеглих на Майдані героїв Небесної сотні. Опісля цього відвідали штаб УПА.

Так, представники громадських осередків поклали квіти до могил своїх побратимів- революціонерів, які трагічно загинули на Майдані і також в післяреволюційний час. Зокрема активісти відвідали могили Олександра Музичка, Сашка Храпаченка і Сашка Капіноса.

Опісля «Правий сектор», «Самооборона Майдану» та «Автомайдан України» завітали на заходи приурочені 70-й річниці битви під Гурбами. За словами організаторів, цьогоріч дійство зібрало значно більшу кількість людей, ніж у попередні роки. Так, на урочистих подіях були присутні понад чотири тисячі людей. Вони мали змогу стати свідками реконструкції бою між українськими повстанцями та червоноармійцями. Для реалістичності було залучено кілька військових машин.

Потім представники громадських осередків відвідали реконструйований Штаб УПА-Південь, де мали змогу на власні очі побачити повстанські криївки, скуштувати води з лісового джерела та відвідами музей УПА. Також «праві», «атомайданівці» та «самооборонці» змогли насолодитися мальовничими краєвидами Кременецьких гір.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а спеціалісти сокири, удавки і ножа...Ударники змагань.
Відповісти
Що ж це за вояки, які руки в кишенях тримають??? На більярді в кишенях грають? Паська, ти як самий главний полководєць, якось розберись з цим... а то ти красіво смотрісся на фото... і щетина хороша, і штори пасують... а вояки твої якось не очєнь)
Відповісти