Додати запис

Створення Мережі громадських організацій Волині з протидії торгівлі людьми

12 червня 2014 року у Волинському прес-клубі відбулася прес-конференція про початок реалізації проекту «Утворення мережі громадських організацій у Волинській області щодо дотримання прав людини у сфері протидії торгівлі людьми» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Проект реалізує Волинська обласна правозахисна громадська організація «Асоціація місцевого розвитку «Велес».
Результатом реалізації проекту стане створення у Волинській області мережі громадських організацій, які працюватимуть над попередженням та протидією торгівлі людьми у Волинській області та сприятимуть налагодженню Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми.
Учасники прес-конференції: Вальчук Віктор Юрійович – голова правління ГО «Асоціація місцевого розвитку «Велес»; Гобод Оксана Михайлівна – заступник директора Департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації; Матящук Людмила Ананіївна – завідувач кафедри державного управління Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та проедставники волинських ЗМІ.
ГО «АМР «Велес» працює у сфері протидії та попередження торгівлі людьми з першого дня її заснування. Працівники організації, спілкуючись із постраждалими від торгівлі людьми, відмічають, що на місцевому рівні Закон України «Про протидію торгівлі людьми» не завжди виконується, державні районні чиновники продовжують сприймати проблему як надуману і таку, що не торкнулася їх регіону. Не завжди представники державних установ переймаються проблемою торгівлі людьми та часто самоусуваються від її вирішення, чим грубо порушують права громадян, які, згідно Закону, визнані постраждалими від торгівлі людьми та мають право на допомогу та реабілітацію.
Відповідно до Державної Цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми до 2015 року та Розпорядження Голови Волинської обласної державної адміністрації № 35 від 01 лютого 2013 року в кожному районі області прийнято план реалізації відповідних заходів з протидії торгівлі людьми та визначено коло осіб, які за відповідають за їх виконання.
ГО «АМР «Велес» одна з декількох організацій на Волині, яка працює над вирішенням проблеми торгівлі людьми. Проте в організації недостатньо людських ресурсів, щоб проводити систематичну превентивну роботу з попередження торгівлі людьми і налагоджувати Національний механізм взаємодії для надання кваліфікованої допомоги постраждалим від торгівлі людьми в кожному районі області. Тому постала гостра потреба створення Мережі громадських організацій Волинської області, яка працюватиме у сфері попередження та протидії торгівлі людьми, буде проводити моніторинг виконання місцевих Програм з протидії торгівлі людьми, проводити ідентифікацію постраждалих від торгівлі людьми та надаватиме їм відповідну консультативну допомогу, що забезпечить дотримання прав людини і унеможливить порушення прав людини державними чиновниками.
Основні завдання проекту :
- Підготувати фахівців з числа місцевих громадських організацій у Волинській області, які сформують мережу громадських організацій, щоб об’єднати зусилля на місцевому рівні для проведення превентивної роботи з попередження торгівлі людьми і надання кваліфікованої допомоги постраждалим від торгівлі людьми в кожному куточку області з метою недопущення порушення прав людини;
- Спільними зусиллями організацій-учасниць Мережі провести регіональний моніторинг виконання законодавства України у сфері протидії торгівлі людьми органами державної влади на предмет дотримання і порушення прав людини;
- Шляхом проведення адвокаційних заходів організаціями – членами Мережі, внести зміни у місцеві програми у сфері протидії торгівлі людьми шляхом оприлюднення даних моніторингу та спрямування даних моніторингу разом з рекомендаціями до керівників органів влади та державних виконавчих структур, що відповідають за виконання таких програм для внесення відповідних змін та неухильного їх виконання.
Запрошуємо представників громадських організацій до участі в проекті!
Участь в проекті передбачає інтерактивне навчання, яке буде складатися з 3-х етапів:
І етап – дводенний тренінг у м. Луцьку (проблема торгівлі людьми, методика проведення превентивних заходів з попередження торгівлі людьми, ідентифікація та перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми);
ІІ етап – дводенний тренінг у м. Луцьку (мистецтво адвокасі, організація та проведення адвокаційних заходів з протидії торгівлі людьми);
ІІІ етап – дводенний тренінг у м. Луцьку (методика проведення моніторингу виконання законодавства України у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні).
Організатори забезпечують учасникам роздаткові матеріали, харчування та проживання.
Кінцева дата прийняття заявок на участь у проекті:
20 червня 2014 року до 18.00

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото включив п...ця! І
Відповісти